admin


Aangenaam, ik ben Socialmedium’s nieuwe ‘WEPper’

Donderdagmiddag, 15:00u. Ik zit inmiddels alweer dertig uur achter dit bureau (niet aan één stuk hoor, wees gerust) en ik heb me nog geen minuut verveeld – in tegenstelling tot de laatste zeven maanden… [Lees meer...]

Michelle Peters


Terug in de tijd met Twitter: al je tweets downloaden!

Update: 11/03/2013: nu ook in het Nederlands!

Veel mensen (waaronder ikzelf!) vragen zich af wat en wanneer zij voor het eerst getwitterd hebben. Twitter gaat maar een paar uren of dagen terug in de tijd, je kunt in de meeste gevallen niet terugscrollen tot aan je eerste tweet. Helaas Pindakaas. Nou zag ik vanmiddag een tweet voorbij komen van iemand die beweerde dat je vanaf nu je gehele (!) twitterhistory kunt downloaden en dus ook je eerste tweet(s) terugkunt zoeken en -lezen. Cool! Een klein onderzoekje wijst uit, die iemand had gelijk. Het kan! Lees snel verder hoe jij al jouw tweets downloadt!  [Lees meer...]

Michelle Peters


Vine: revolutionaire video-sharings-dienst of voornamelijk fun?

Twitter’s ‘Next Big Thing’, videosharing applicatie Vine maakt het nu naast de 140 tekens bevattende tweets ook mogelijk heel eenvoudig en snel video’s met een duur van 6 seconden  te delen met je tweeps. Heb jij al tig animated gifs gemaakt met deze populaire app Vine of heb je deze hype even gemist? Ik leg je kort uit wat Vine is, hoe het werkt en wat je ermee kunt. Enjoy! [Lees meer...]

Matthijs Douwes


Hoe je de slag om de mobiele bezoeker wint

Heel opvallend.
De meeste websites zijn nog niet aangepast aan smart phones en tablets.
Terwijl meer en meer bezoekers via hun smart phone en tablet je website bezoeken.
En wat doe jij?
Hoeveel websites bezoek jij op je mobiel of tablet?
Irriteer je je ook aan inzoomen, scrollen en dat je de juiste knoppen niet goed raakt?
Of erger, websites met enorme laadtijden?
Hup weg, snel andere site proberen.
Bezoeker weg, potentiële klant weg…

2013 wordt het jaar van de mobiele site.
Let maar op!
In Amerika worden al meer tablets verkocht dan laptops.
De overgang van desktop naar tablet en smart phone gaat razendsnel
Hoe zorg jij dat je deze bezoekers bindt?

[Lees meer...]

Michelle Peters


Facebook aanbiedingen

Facebook is voortdurend in ontwikkeling, het grootste sociale netwerk van de wereld biedt veel marketingmogelijkheden voor bedrijven. Als Facebook experts volgen wij deze ontwikkelingen op de voet en delen deze kennis graag met jou. Vandaag; Facebook aanbiedingen. Sinds eind september kent nu ook Europa haar eigen ‘Facebook offers’, Facebook aanbiedingen. Voor Facebookbedrijfspagina’s met meer dan 400 likes is deze extra optie binnen Facebook toegankelijk. Maar, wat is het en hoe werkt het? [Lees meer...]

Michelle Peters


Stappenplan en tips voor je Facebook bedrijfspagina

Socialmedium is specialist in het bedenken, bouwen en beheren van Facebookpagina’s en –campagnes. Een van onze best gelezen posts binnen ons blog is het stappenplan voor het maken van je bedrijfspagina in Facebook. Facebook heeft de laatste tijd zoveel veranderingen doorgevoerd dat ik het tijd vond voor een grootschalige frisse update.

In ons vorige stappenplan-blog schreef Matthijs dat Facebook door ondernemers nog maar mondjesmaat ingezet werd, inmiddels is de algehele tendens wel zodanig positief dat steeds meer bedrijven actief zijn op social media, waaronder Facebook. Echter, veel pagina’s laten nog te wensen over, veel ondernemers laten hier dus nog nog kansen liggen. Daarover later meer. We gaan stap voor stap. Stap 1 is het maken van een Facebook bedrijfspagina.  [Lees meer...]

Matthijs Douwes


Mijn populairste blog heeft geen conversie maar wel een droom resultaat

Ruim een jaar geleden schreef ik mijn populairste blog ooit over Wordfeud. Gewoon omdat ik het een razend interessant fenomeen vond. Mijn blog trok ontzettend veel bezoekers. Wordfeud was echt hot!

Bezoekers Wordfeud blog

Bezoekers Wordfeud blog

Even wat statistieken op een rijtje:

  • 3.460.703 bezoekers
  • 1.580.157 unieke paginaweergave’s
  • Zondag 6 november 2011 was de topdag met 49.726 bezoekers

Echt bizar veel bezoekers
Wat hadden al die mensen op mijn blog te zoeken? En belangrijker, hoe kwamen ze er? Vonden ze de inhoud zo interessant dat ze het massaal gingen delen op social media en er zo een sneeuwbaleffect ontstond? Helaas niet. 94,17% van de bezoekers kwam via Google en 4,40% direct (via eigen bookmarks bijvoorbeeld). Slechts een schamele 0,04% van het totaal kwam via Facebook en Twitter. De verklaring is bijzonder eenvoudig. Wat doen veel wensen die Wordfeud spelen? Zeker in het begin gaan ze heel ijverig Googelen op Q-, Y- en X-woorden, maandelijks gaat het om honderdduizenden zoekopdrachten. Ik vermoedde dit bij het schrijven al, aangezien ik dat zelf ook direct deed. Daarom had ik bij mijn blog lijstjes van Wordfeudwoorden opgenomen. Daarbij was ik een van de eersten die over Wordfeud een blog schreef. Deze combinatie zorgde ervoor dat mijn blog een maand nu publicatie vele maanden achtereen zeer hoog scoorde in Google voor allerlei Wordfeud gerelateerde zoekopdrachten. [Lees meer...]

Michelle Peters


Vertel jouw verhaal met de nieuwe header image in je Twitter profiel

Het is niet spiksplinternieuw. Maar wel recent. Sinds de laatste update van Twitter, een paar weken geleden, is het mogelijk om een headerbeeld toe te voegen aan je profiel. Deze nieuwe functionaliteit biedt veel nieuwe mogelijkheden voor jou als persoon. Natuurlijk zijn er ook de nodige nerds geweest die direct zijn gaan knutselen aan hun profielpagina en zo zorgen voor een gezonde portie oogsnoep, check: 50 creatieve Twitter header images.

Visuele trend van tekens naar pixels
De upgrade van het Twitter profiel past in de visuele trend die gaande is. We gaan van tekens naar pixels, alles wordt visueler. De upgrade van het profiel past ook in de lijn der verwachtingen als we kijken naar andere sociale netwerken, de timeline met bijbehorende omslagfoto’s van Facebook en Google + bijvoorbeeld.

We willen en kunnen meer vertellen met beeld
De header image optie biedt dus ruimte voor creativiteit en branding. We promoveren van de louter 160 tekens bio tekst met minimale avatar naar de 1252 x 626 pixel header image met ruimte voor beeld en tekst. De grotere afbeelding biedt de ruimte om jouw persoonlijkheid of merk visueel te vertalen en te vertellen. Ook de Twitter background blijft in tact en biedt personalisatie mogelijkheden, een visueel versterkende mix is natuurlijk het streven.

Hoe stel je de header image in op jouw Twitter profiel?
Twitter > profiel > instellingen > ontwerp > header. Selecteer “header wijzigingen” en upload een afbeelding naar keuze (aanbevolen afmetingen 1200×600, max 5mb). Zo simpel als het bij Facebook bijvoorbeeld is, is het hier niet. Je avatar komt in het midden over de header image heen en de tekst van je bio, locatie en website zijn standaard in het wit. Het kiezen van een juiste afbeelding die samen met je bio en je avatar je visuele verhaal versterken vergt dus de nodige tijd en precisie. [Lees meer...]

Michelle Peters


Facebook status-updates inplannen

Zowel via internet als tijdens trainingen krijg ik geregeld de vraag of en hoe het binnen Facebook mogelijk is om je posts in te plannen. Ik moet toegeven, het is een ietwat omslachtige manier voor een sociaal netwerk dat wereldwijd inmiddels ruim 900 miljoen gebruikers heeft, maar, het kan. Blijkbaar is dit bij velen nog niet bekend, vandaar deze post.

Het kan, mits…
Het inplannen van Facebook status-updates kan, mits het een bedrijfspagina betreft en mits je als mijlpaal hebt aangegeven wanneer je pagina/bedrijf gestart is. Wanneer je deze mijlpaal in je geschiedenis hebt toegevoegd verschijnt wanneer je een nieuwe status-update typt links onderin je menu een klein klokje.

Facebook bericht inplannen
Je klikt op het klokje om je post in te plannen. Je selecteert het gewenste jaar, maand, dag, uur en minuut en drukt vervolgens op “plannen”. Zodra je de tijd instelt in de toekomst wordt “nu publiceren” vervangen door “plannen”.

Activiteitenlogboek Facebook
In het activiteiten logboek zie je al je geplaatste posts met bijbehorende interacties en alle geplande posts met bijbehorende datum en tijd. Nadat je een post hebt ingepland verschijnt een link naar dit activiteiten logboek, je komt er ook door boven in het administratiepanel van je bedrijfspagina te klikken op “pagina bewerken” en vervolgens selecteer je “gebruik het activiteiten logboek”.

Tip: Facebook paginabeheer app
Tot slot een tip om je pagina mobiel te beheren. De mogelijkheid van het inplannen van je post kan je veel (plan)ruimte, vrijheid en tijd geven. Het is echter wel zaak om op de hoogte te blijven als je vooruit plant. Een handige app (iPhone & iPad) is dan de app “Facebook paginabeheer“.

Matthijs Douwes


Volg mij niet, volg je gevoel!

Volg mij nietIn tegenstelling tot wat business coaches, organisatiedeskundigen en goeroes ons maar al te graag willen doen laten geloven zijn er geen ijzeren wetten om succesvol te worden/zijn als ondernemer en organisatie. De werkelijkheid is simpelweg te complex en chaotisch om te kunnen vangen in business- en marketingwetten. Bij elke ‘regel’ zijn talloze voorbeelden die deze logenstraffen.

[Lees meer...]