Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Aangenaam, ik ben Socialmedium’s nieuwe ‘WEPper’

By admin | 21 February, 2013 | 0 Comment

Donderdagmiddag, 15:00u. Ik zit inmiddels alweer dertig uur achter dit bureau (niet aan één stuk hoor, wees gerust) en ik heb me nog geen minuut verveeld – in tegenstelling tot de laatste zeven maanden…

We hoorden het vandaag nog in het nieuws: de jeugdwerkloosheid is gestegen naar vijftien procent. Helaas heeft de recessie en de slechte arbeidsmarkt ook mij getroffen. De afgelopen tijd heb ik ongeveer 1.937.845 sollicitatiebrieven verstuurd, maar even zo vaak kreeg ik te horen dat ik te weinig relevante werkervaring heb. Jammer genoeg is het de harde waarheid: met honderden sollicitanten per vacature zit er altijd een kandidaat tussen met het ‘perfecte’ profiel en voldoende ervaring. Daar valt niet tegenop te boksen als je bijna fris uit de collegebanken komt!

Maar toen kwam de gemeente Nijmegen met een geweldig initiatief: de werkervaringsplek, waarbij zogenaamde ‘young professionals’ met behoud van uitkering relevante werkervaring op kunnen doen. Ik mailde Simone of ze een extra collega konden gebruiken, ik kletste erop los tijdens een leuk kennismakingsgesprek en voilà, hier ben ik: Socialmedium’s enige echte ‘WEPper’!

Aangenaam, mijn naam is Michelle. Of eigenlijk sta ik bij mijn collega’s inmiddels al beter bekend als, MS aan elkaar, mijn voornaam en achternaam vormen hier één woord om verwarring met Michelle [Peters, red.] te voorkomen. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fotografie. In juli hoop ik mijn tweede Nijmeegse Vierdaagse-kruisje in ontvangst te mogen nemen. Ik hou van kleur, mannenschoenen voor vrouwen, kip jambalaya en de zon.

In 2011 heb ik de master Communicatie & Beïnvloeding afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna ben ik een half jaar in de journalistiek werkzaam geweest, maar dat was het toch nèt niet. Vervolgens heb ik me suf gesolliciteerd en nu zit ik hier, bij Socialmedium, om mezelf op heel veel vlakken verder te ontwikkelen. De voorbije vier dagen heb ik me onder meer mogen bezighouden met social media content, het ontwerpen van een website, het organiseren van een evenement en het schrijven van handleidingen. Ik geniet nu al enorm van deze diverse werkzaamheden en de inspirerende sfeer hier op kantoor, en ik ben zeker van plan dat nog heel lang te blijven doen!

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *