Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Arbeidsrecht, community website met LinkedIn API

By admin | 16 February, 2012 | 0 Comment

Arbeidsrecht

Deze week hebben we Arbeidsrecht opgeleverd. Het is een community website die professionals en mensen die advies willen hebben over arbeidsrecht met elkaar verbindt. Bezoekers kunnen daarnaast eenvoudig zoeken in een uitgebreide en actuele database van rechtspraak over arbeidsrecht. Daarnaast is er een kennisdatabank en nieuwsoverzicht over arbeidsrecht. Iedereen kan eenvoudig m.b.v. zijn LinkedIn account een profiel aanmaken en inloggen.

Het was een geweldig project om te doen, we moesten alle registers van onze kennis en kunde opentrekken. Voor de meeste functionaliteiten hebben we zelf plugins ontwikkeld. Uiteraard hebben we ook gebruik gemaakt van bestaande plugins zoals contact forms, All in one SEO pack en comments subscriptions.

Databank van rechtspraak over arbeidsrecht
ArbeidsrechtArbeidsrecht bevat een uitgebreide databank van arbeidsrechtspraak, uiteraard met een geavanceerde zoekfunctie. De data halen we van een externe server, waar dagelijks nieuwe rechtspraken op komen. De totale bron-database is enorm, we hebben het over gigabytes. Je kan je voorstellen dat het zoeken in zo’n omvangrijke database kan leiden tot lange zoektijden. Om dit te voorkomen hebben we de structuur, indexes en queries aangepast en verfijnd. Daarnaast bleken er honderdduizenden XML bestanden te bestaan, met veel duplicaten. Daarom was het nodig om te zorgen dat de recentste de oudere overschrijven. Twee keer per dag wordt de feed gecheckt op nieuwe uitspraken en worden deze automatisch op de website geplaatst.

Registratie en inloggen met LinkedIn API
ArbeidsrechtIedereen kan eenvoudig met behulp van zijn LinkedIn account een profiel aanmaken en inloggen. De API van LinkedIn mist nog aantal belangrijke functionaliteiten en is daardoor veel lastiger te implementeren dan de API van Facebook en Twiter. Vandaar dat je de LinkedIn login/registratie button op het internet veel minder vaak tegenkomt dan die van Facebook en Twitter. Hiervoor hebben we de  uitstekende plugin theme my login gebruikt en uitgebreid, dit scheelde een hoop codeerwerk.

Het inloggen gaat als volgt:
De bezoeker klikt op de LinkedIn sign-in button. Als de gebruiker al voorkomt in de database, dan logt hij automatisch in. Als de gebruiker nog niet voorkomt, dan wordt automatisch een nieuwe profiel aangemaakt, met deels de informatie van LinkedIn, zoals naam, professional headline en de foto. Met de LinkedIn API is het helaas niet mogelijk om te checken of de gebruiker al bestaat of niet. Om dit probleem op te lossen hebben we een user meta aangemaakt voor het LinkedIn ID, hiermee is het mogelijk om te checken of een gebruiker tijdens het inloggen al bestaat of niet. Het autorisatieproces van de LinkedIn API is erg ingewikkeld en omslachtig. Maar na behoorlijk wat gepuzzel en hoofdbrekens is het ons gelukt om het registratie- en inlogproces soepeltjes en gebruiksvriendelijk te laten verlopen. Cruciaal voor een community website!

De website bevat nog veel meer gave functionaliteiten, maar de website is geenszins af. Binnenkort gaan we beginnen met de tweede fase. Erg benieuwd wat jij van de website vindt en ik hoor graag verbetervoorstellen!


 

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *