Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

De Filipijnen

By admin | 27 January, 2012 | 3 Comment

Vannacht heb ik bijna geen oog dicht gedaan. Vandaag is een spannende dag. Jossi, mijn broer(tje) en ook medewerker van Socialmedium gaat naar de Filipijnen! Voor het eerst zal iemand van het Nederlandse team onze programmeurs in de Filipijnen ontmoeten..Mijn broertje helemaal alleen naar de Filipijnen, ontzettend gaaf natuurlijk, maar ook heel spannend. Zowel zakelijk als prive!

Eigenlijk stond er al eerder een ontmoeting gepland. In juli hadden Matthijs en ik een fantastische reis gepland. Ongeveer een maand voor vertrek kwam ik er echter achter dat ik zwanger was. Vier dagen voor vertrek verloor ik bloed. Ik was ontzettend bang voor een miskraam en zag dat al helemaal niet zitten in het vliegtuig. Toen ik de volgende dag op het nieuws ook nog gigantische overstromingen voorbij zag komen wist ik het zeker, hier gaan we nu niet heen…

En nu gaat Jossi! We wilden niet meer langer wachten, voor goede afstemming met onze programmeurs en het creëren van saamhorigheid is zo het zo belangrijk dat we ze in real live ontmoeten. Jossi is onze projectmanager en de schakel tussen klant en Filipijnen. Hij skypt dagelijks uren met de jongens en is hun vertrouwenspersoon. DE persoon om daar heen te gaan dus…

De Filipijnen hoe het begon

Ik merk altijd dat mensen het heel interessant en speciaal vinden als we vertellen dat onze programmeurs Filipijnen zijn. Voor ons is het nu heel logisch, Joms, Marjone, Gio, Ker en Rainier zijn gewoon een onderdeel van ons team. Maar toen wij 2 jaar geleden begonnen vonden wij en ik het ook bijzonder. ‘s Avonds briefte je de opdracht en je werd wakker en het was klaar, geweldig toch?

Matthijs en ik zijn begin 2010 begonnen met Socialmedium. In het begin gaven wij voornamelijk advies en trainingen met de focus op social media. Al snel kregen wij de vraag of we ook de middelen konden ontwikkelen en gingen we op zoek naar mogelijkheden. Een vriend van ons werkte met mensen uit de Filipijnen en was daar heel enthousiast over. Samen met hem plaatsten wij een vacature op een Filipijns jobboard en al snel stroomden de reacties binnen. Via Skype hielden we interviews en binnen een week werkte Joms voor ons. Een schot in de roos. Hij bleek een geniale programmeur. Betrouwbaar, loyaal en iemand die met je meedenkt. Ons succes hebben we te danken mede dankzij hem. Nu 2 jaar later werken er 5 programmeurs fulltime voor ons (ook in Nederland hebben we inmiddels een fantastisch team). Onze Filipijnse programmeurs werken allemaal vanuit huis en kenden elkaar niet. We hebben al verschillende teamuitjes voor ze georganiseerd om elkaar te leren kennen, maar zelf hebben we ze dus nooit gezien.

Vannacht landt Jossi om 4.00 Nederlandse tijd. Zo gaaf en spannend… Hij zal bij een van de programmeurs blijven slapen, ze allemaal bezoeken en volgend weekend gaat hij met iedereen naar een resort als teambuilding. Ik ben zooo benieuwd naar zijn avonturen, hoe de eerste ontmoeting zal zijn en of hij alle punten met ze kan bespreken die hij op zijn lijstje heeft staan. Jossi gaat over zijn avonturen bloggen, op deze site en op Facebook. Dus wordt vervolgd…

vlnr: Bryan, Marjone en Joms

 

TAGS

3 Comments

27 January, 2012 Reply

Leuk verhaal! Maar mijn vraag is wel waarom heb je programmeurs in de Filipijnen? In Nederland zijn toch ook hele goede programmeurs! Ben heel benieuwd! Als je dat niet met iedereen wilt delen mail het dan gerust!

    admin

    27 January, 2012 Reply

    Vertel ik in een volgend blog! Het moet spannend blijven ;)

28 January, 2012 Reply

Philippine team are excited to see the project manager(Jossi)! Hope to see others soon. It such a pleasure to work with Socialmedium dutch team.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *