Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

De nieuwe Facebook Timeline voor bedrijfspagina’s, alle veranderingen op een rij

By admin | 1 March, 2012 | 4 Comment

Gisteren introduceerde Facebook op haar allereerste Facebook Marketing Conference de nieuwe timeline voor fanpagina’s. Facebook heeft een aantal grote (Facebook)merken de primeur gegeven, onder andere Starbucks en Coca Cola hebben hun nieuwe timelines al live staan. Beheerders kunnen ervoor kiezen om deze nieuwe vormgeving meteen te activeren, per 30 maart gaat sowieso iedere pagina automatisch over. Facebook heeft een complete productgids gelanceerd om iedere beheerder volledig op de hoogte te brengen van de belangrijkste wijzigingen. Hier de belangrijkste wijzigingen op een rij.

De meest belangrijke veranderingen kun als beheerder alvast bekijken door te klikken op de knop ‘voorbeeld bekijken’. Paginabeheerders die sinds gisteren hun pagina bekijken, zien bovenaan de pagina nu een duidelijke aankondiging staan van de nieuwe pagina’s. Als beheerder kun je dus al kennismaken met de nieuwe look & feel van de Facebook fanpage. Fans zien overigens gewoon nog de “oude” fanpage.

Omslagfoto en wall
Het eerste dat direct opvalt aan het nieuwe design is natuurlijk de coverfoto. De langwerpige profielfoto heeft plaats gemaakt voor een kleinere avatar met een grote omslagfoto (voor de designers onder ons: width= 851 pixels
height= 315 pixels). Deze insteek kennen we in principe natuurlijk al van de timeline voor profielen. Belangrijk om te weten is dat in de omslagfoto geen prijzen of aanbiedingen opgenomen mogen worden. Ook gegevens zoals een URL, e-mailadres of postadres zijn niet toegestaan evenals een verwijzing naar de Like knop en call-to-actions.

Naast de omslagfoto valt de onderverdeling in de pagina’s/berichten direct op. De statusupdates worden opgedeeld in twee kolommen door een scheidslijn, deze lijn vertegenwoordigt het verstrijken van tijd.

Foto’s, likes, apps en tabbladen
De tabbladen en onderdelen van je Facebook pagina hebben hun vertrouwde plek, links onder de avatar, verruild voor een plek rechtsboven in horizontale lijn naast je pagina-informatie. Het prikbord tabblad is verdwenen dit is nu gewoon home. Je kunt geen landingspagina of –tab instellen, wel blijven verschillende tabbladen bestaan, ook in een nieuw jasje weliswaar; apps. Er zijn er slechts 3 zichtbaar, overige apps/tabs worden verzameld in een dropdown menu.

Vastpinnen
Facebook biedt beheerders nu de mogelijkheid om berichten te pinnen zodat deze maximaal 7 dagen bovenaan de timeline blijven staan en niet naar beneden schuiven bij nieuwe updates. Zo kunnen belangrijke berichten uitgelicht worden op de pagina.

Berichten
Nieuw is ook dat bezoekers van een pagina nu een bericht kunnen sturen naar de beheerder, mits dit toegestaan wordt, via de knop die rechts onder de omslagfoto staat. Je hoeft hiervoor geen fan van een pagina te zijn.

Nieuw dashboard voor beheerders
Nieuw is een Administratiepaneel dat bovenaan de pagina uitklapt maar ook verborgen kan worden. In een oogopslag krijg je een overzicht van de nieuwe vind-ik-leuks, de meest recente likes, reacties en shares op jouw berichten, statistieken, berichten en paginatips. Dit beheerdersdashboard geeft je in dus een handig overzicht van je pagina. Bovenaan het panel staan knoppen om de pagina te bewerken en te delen maar ook staat hier een knop om snel een advertentie te maken.

Bronnen: DutchCowboys, Websonic, Medianerd, Frankwatching, Blog lujure

 

 

 

4 Comments

01 March, 2012 Reply

[...] 2012 introduceerde Facebook de nieuwe Timeline voor Facebookbedrijfpagina’s, lees in ons blog alle [...]

12 March, 2012 Reply

Mooi stukje. Ik vind de nieuwe look heel mooi en ook prettig als Designer om mee te werken.

Mvg,
http://www.facebook.com/JelmMedia

27 June, 2012 Reply

Hai Michelle, Hoe pin ik een bericht vast??? Kan t niet vinden helaas.
Gr. Dagmar

01 November, 2012 Reply

[...] Cover foto en avatar instellen In maart van dit jaar introduceerde Facebook de nieuwe timeline, een van de grote veranderingen is de grote omslagfoto en de avatar (overzicht afmetingen) In een ander blog heb ik alle veranderingen van de nieuwe Facebook timeline voor je op een rijtje gezet. [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *