Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Facebook status-updates inplannen

By admin | 12 September, 2012 | 0 Comment

Zowel via internet als tijdens trainingen krijg ik geregeld de vraag of en hoe het binnen Facebook mogelijk is om je posts in te plannen. Ik moet toegeven, het is een ietwat omslachtige manier voor een sociaal netwerk dat wereldwijd inmiddels ruim 900 miljoen gebruikers heeft, maar, het kan. Blijkbaar is dit bij velen nog niet bekend, vandaar deze post.

Het kan, mits…
Het inplannen van Facebook status-updates kan, mits het een bedrijfspagina betreft en mits je als mijlpaal hebt aangegeven wanneer je pagina/bedrijf gestart is. Wanneer je deze mijlpaal in je geschiedenis hebt toegevoegd verschijnt wanneer je een nieuwe status-update typt links onderin je menu een klein klokje.

Facebook bericht inplannen
Je klikt op het klokje om je post in te plannen. Je selecteert het gewenste jaar, maand, dag, uur en minuut en drukt vervolgens op “plannen”. Zodra je de tijd instelt in de toekomst wordt “nu publiceren” vervangen door “plannen”.

Activiteitenlogboek Facebook
In het activiteiten logboek zie je al je geplaatste posts met bijbehorende interacties en alle geplande posts met bijbehorende datum en tijd. Nadat je een post hebt ingepland verschijnt een link naar dit activiteiten logboek, je komt er ook door boven in het administratiepanel van je bedrijfspagina te klikken op “pagina bewerken” en vervolgens selecteer je “gebruik het activiteiten logboek”.

Tip: Facebook paginabeheer app
Tot slot een tip om je pagina mobiel te beheren. De mogelijkheid van het inplannen van je post kan je veel (plan)ruimte, vrijheid en tijd geven. Het is echter wel zaak om op de hoogte te blijven als je vooruit plant. Een handige app (iPhone & iPad) is dan de app “Facebook paginabeheer“.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *