Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Iedereen kan ondernemen

By admin | 29 January, 2012 | 3 Comment

Vroeger keek ik enorm op tegen de “grote mensen wereld”. Mannen gingen iedere dag werken en ik had bij de meeste vaders van vriendinnetjes geen idee wat zij daar gingen doen (mijn vader was makkelijker te begrijpen, hij is journalist en schreef verhalen voor de krant). Als ik kantoren op de televisie zag waar iedereen achter de computer zat te typen, dan kon ik me daar niets bij voorstellen. Wat kun je nu 8 uur lang achter de computer doen? De vaders kwamen doodvermoeid thuis, konden alleen nog maar eten, televisie kijken en slapen. Dat werk moest toch ontzettend moeilijk en zwaar zijn. Hoe zou ik dat in vredesnaam ooit kunnen?

Nu 20 jaar later, heb ik (gelukkig) door dat het toch allemaal een beetje anders in elkaar zit. De hele grote mensen wereld wordt erg opgeblazen en dingen zijn niet zo heel moeilijk als ze lijken te zijn. Die vermoeidheid komt vaak niet omdat het werk zo moeilijk is, maar omdat mensen dingen doen waar ze geen energie van krijgen. Als je het werk doet wat je leuk vindt dan is het allemaal niet zo ingewikkeld. Natuurlijk moet je voor bepaalde beroepen, bepaalde kwaliteiten in huis hebben. En niet iedereen kan dokter worden of elektromonteur. Maar als je de ambitie, drive en energie stopt in iets waar je echt in gelooft dan ben ik ervan overtuigd dat je kan komen waar je wilt komen.

Hetzelfde geldt voor ondernemen. Er zijn mensen die ons proberen wijs te maken dat ondernemen een hoog staaltje kunst is dat maar voor weinig mensen is weggelegd. Het krijgen van klanten, het genereren van inkomsten, de administratie worden als een enorme drempel gezien. Laat staan het risico wat ondernemen met zich meebrengt. De meeste mensen zien ondernemen als iets ontzettend moeilijks en besluiten daarom maar bij hun baas te blijven werken.

Ik ben blij dat ik dat ik de stap van ondernemen wel heb gewaagd en al op jonge leeftijd. Op mijn 27e had ik al diverse banen gehad en voelde ik me echt ongelukkig op mijn werk. Ik zat in een vicieuze cirkel. Ieder half jaar ging ik weer keek ik weer naar de vacatures in de krant, solliciteerde ik, werd ik aangenomen en na een half jaar voelde ik me weer precies hetzelfde. Op het juiste moment leerde ik Matthijs kennen. Toen we elkaar een halfjaar kenden besloten we te gaan samenwonen en te starten met een eigen bedrijf.Wellicht dat we door onze verliefdheid en de roze wolk waarop we verkeerden de beren niet zagen, maar ik ben zo blij dat we de stap genomen hebben!

We bezochten netwerkbijeenkomsten, werden actiever op Twitter, legden contacten via LinkedIn en startten een website met een blog. Binnen een mum van tijd hadden we hele leuke opdrachten! Eigenlijk heel simpel, gewoon door te doen en te praten over je passie, je kennis en het leggen van de juiste contacten.

Nu 2 jaar later hebben we natuurlijk ook onze dalen gehad. Personeel, deadlines, partnerschappen en veeleisende klanten brengen ook stress en miskleunen met zich mee. De schouders eronder zetten, doorpakken en jezelf blijven ontwikkelen door coaches, boeken lezen en met anderen mensen te praten helpen hierbij enorm. Blijf niet hangen in de sleur van de dag, maar probeer iedere keer weer innovatief te zijn en na te denken of je nog steeds datgene doet waarom je begonnen bent en hoe je jezelf kunt verbeteren. Zo kun je alleen nog maar beter worden met je bedrijf.

Nu weet ik dat ondernemen niet voor iedereen zo makkelijk afgaat als bij ons. En dat sommigen bergen moeten beklimmen om te komen waar ze willen komen. Maar echt als je wilt dan is het mogelijk. In volgende blogs zal ik meer praktische tips geven. Hierbij mijn eerste tips alvast vandaag:

  • Volg je passie
  • Doe iets wat je goed kunt
  • Ga er met 100% voor
  • DOE
  • Zie niet te veel beren op de weg

Kortom: Laat je niet misleiden door de grote mensen wereld, maar volg het kind in jezelf :).

3 Comments

29 January, 2012 Reply

Punt is dat ik altijd te breed geïnteresseerd was, te veel passies, te veel kanten op.
na een paar keer een valse start, de vraag waar ligt het nu echt?

Dus heb ik december maar eens besloten om rust te nemen. even niks te willen.
Ideeën loslaten: http://jacobjanvoerman.wordpress.com/2012/01/13/wens/

En op te laten borrelen wat er opborrelt.

en verdomd.

er groeit iets. http://jacobjanvoerman.wordpress.com/2012/01/29/419/

Nog pril, maar wie weet.....

29 January, 2012 Reply

Op de website voorpositiviteit.nl staan onderstaande spreuken, die je( persoonlijk) op weg helpen als ondernemer:
- Vertrouwen, is geloven wat je nog niet kunt zien. De beloning voor dit vertrouwen is zien wat je gelooft.
- Als je waagt, groeit je moed. Als je aarzelt, groeit je vrees.
- Het verschil tussen dromen en werkelijkheid heet “discipline”

De basis voor goed ondernemerschap!

29 January, 2012 Reply

Hey Simone,

Dit is helemaal waar allemaal en fantastisch dat jullie op jonge leeftijd de stap hebben gezet! Bij mij heeft het allemaal wat langer geduurd, maar toch geniet ik van elke dag dat ik voor mijn eigen bedrijf mag werken. Sinds een klein jaar zelfs een fantastische samenwerking met een andere ondernemer Ronald Huethorst (www.physicalvision.nl). Elke keer weer nieuwe dingen proberen en samen uitdenken. Voor jezelf beginnen of samenwerken met een ander bedrijf kan ook op oudere leeftijd (ben nu 55)! Zie dat ook gebeuren met andere zelfstandige leeftijdgenoten... Zolang je het maar doet met passie en geloof in je eigen kunnen! Ik wens iedereen veel passie en geluk toe in hun werk!
Je blog is ontzettend leuk om te lezen en geeft veel inspiratie! Foto komt nog...;-)leahelp
Liefs
Anje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *