Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

MailChimp; de aap postbode voor professionals

By admin | 19 April, 2012 | 6 Comment

Waarom een nieuwsbrief nog steeds werkt
Menig marketeer trekt cynisch met zijn wenkbrauw wanneer een nieuwsbrief ter sprake komt. Velen beweren dat het tijdperk van de digitale huis-aan-huis-krant voorbij is. Niets is minder waar. E-mail nieuwsbrieven zijn een geweldige direct marketing tool. Je hebt geen hard copy kosten, ze zijn snel te verspreiden en het aantal potentiële lezers is enorm. Een nieuwsbrief is naast een instrument om meer verkeer naar de website te genereren een mooi middel om een band op te bouwen met je bezoekers, geïnteresseerden en abonnees. De online mailinglist-software van MailChimp maakt het voor iedereen mogelijk om mooi opgemaakte nieuwsbrieven te versturen en het resultaat te analyseren.

MailChimp
Mailchimp is een professionele email marketing service om professioneel en efficiënt email campagnes op te zetten. Naast deze redenen zijn de toegankelijk- en betaalbaarheid minstens even grote redenen om te kiezen voor MailChimp. Wereldwijd is MailChimp een van de meest gebruikte nieuwsbriefsystemen dat zich blijft ontwikkelen en aanpassen.

Kosten
Tot 2000 abonnees kun je momenteel gratis gebruik maken van het systeem. Boven de 2000 abonnees ben je een paar tientjes per maand kwijt, de prijs neemt toe naarmate je adressenbestand groeit. Bekijk het actuele prijsoverzicht voor MailChimp.

Waarom MailChimp?
Naast het beschreven voordeel voor de portemonnee zijn er nog legio redenen op te noemen om voor een MailChimp nieuwsbrief te kiezen:

 • Eenvoudig beheer
 • Integratie website
 • Integratie social media en CRM tools
 • Importeren bestaande adressen
 • Adressenlijsten exporteren naar Excel
 • Hergebruik mailings
 • Inzicht in afmeldingen en bounces
 • Gedetailleerde statistieken

Het laatste punt; gedetailleerde statistieken is een van de grootste voordelen van MailChimp. De statistieken zijn zeer uitgebreid en bieden veel opties om toekomstige campagnes te optimaliseren. MailChimp houdt statistieken bij van het aantal verstuurde, geopende en terugkomende e-mails. Maar ook wat er met de inhoud van de nieuwsbrief gebeurt: doorgestuurde berichten worden bijgehouden, net als het aantal kliks per link. Dit inzicht in of je nieuwsbrief geopend en/of gelezen wordt, wie je nieuwsbrief wel of niet leest en wat wel of niet goed gelezen wordt is van enorme waarde. Daarnaast kunnen gebruikers van Google Analytics het account koppelen aan de online software, zodat er nog meer informatie van de verstuurde campagne beschikbaar komt en zichtbaar wordt. Met deze Google Analytics koppeling onderscheid MailChimp zich van veel nieuwsbriefsystemen. De MailChimp statistieken gekoppeld met Google Analytics statistieken zorgen voor een zeer specifiek beeld van de bezoektijden, navigatiegedrag en conversie van de bezoekers die via de nieuwsbrief op de site komen.

Freddie
MailChimp is niet alleen gebruiksvriendelijke software om snel een professionele e-mailcampagne op te zetten die er gelikt uit ziet, zij beschikken ook nog over gezonde dosis humor. Freddie the Chimp, voorziet je na het inloggen van verschillende grappige en actuele quotes, tips en opmerkingen. Ook op Twitter is Freddie actief.

MailChimp Mobile
De zeer complete app van MailChimp geeft je direct toegang tot je statistieken. Ook kun je mobiel je abonnees beheren, je campagnes op social media volgen en monitoren.

In onderstaand filmpje wordt in 1,5 minuut uitgelegd hoe MailChimp werkt.

 

Bronnen: Cloudtools, MailChimp, YouTube

@Petersmitch


TAGS

6 Comments

08 May, 2013 Reply

Hold up. Select a list before moving on. ik krijg dit steeds te zien..heb wel eerder campagnes kunnen vertsuren

13 January, 2014 Reply

Mijn belangrijkste vraag die ik heb over mailchimp is, is dat ze nergens duidelijk zijn over het feit of ze jouw gegevens ( mijn klanten bestand) door kunnen sturen naar derde. En dit dan weer gebruiken om mijn klanten te mailen. Weet iemand of dit bij Mailchimp het geval is?

  14 January, 2014 Reply

  Nee dat doen ze niet. Mailchimp gaat heel netjes met je gegevens om

14 January, 2014 Reply

Ben enthousiast over Mailchimp. Het is mij alleen niet duidelijk of je bij een gratis account (tot 2.000 ontvangers) ook gebruik kunt maken van alle features van Mailchimp of dat je deze voordelen alleen hebt bij een betaalde account. Weet iemand dat?

  14 January, 2014 Reply

  Nee met een gratis account kun je niet van alle features gebruik maken. Autoresponders, een uitgebreid dashboard en het weglaten van het Mailchimp logo kan alleen met een betaald account.

10 October, 2014 Reply

Stel al je vragen over Mailchimp bij de facebook groep ‘Durftevragen over Mailchimp’. Het kan gaan over het bouwen van templates, het opzetten van een mailinglist of andere zaken. Voor beginners en experts. Uiteraard is deze groep niet bedoeld voor reclame.

https://www.facebook.com/groups/709966449078783/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *