Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Muziek op je site/blog met de Spotify Afspeelknop

By Alexandar Djuric | 10 May, 2012 | 2 Comment

spotifyMuziek op een website, je hebt het ongetwijfeld eens gehoord op de site van een restaurant of discotheek. Bedoeld om de site op te fleuren en je alvast de sfeer te laten proeven van het desbetreffende etablissement. Zo’n muziekje kan leuk zijn, ook ergerlijk. Spotify waagt zich nu ook aan het afspelen van muziek op websites en blogs. Daarbij heb je als bezoeker het heft geheel in eigen handen en bepaal je zelf of er überhaupt muziek wordt gedraaid. De nieuwe feature die dit allemaal mogelijk maakt is de Spotify Afspeelknop.

Plaats één nummer, een album of afspeellijst waar dan ook op je blog of website
Met de Afspeelknop of Play Button (klinkt sexyer) kun je een button op iedere denkbare plek van je website of blog plaatsen waar bezoekers één nummer, een album of een door jou samengestelde playlist kunnen luisteren. Een mooie manier om een stukje van jezelf of bedrijf te laten zien aan je bezoekers. De manier waarop dat gebeurt is simpel en sexy. De Play Button zelf ziet er mooi uit en laat zich heel makkelijk bedienen. Druk op het nummer dat je wil horen en Spotify zal het nummer afspelen. Hiervoor moet je dus wel Spotfiy hebben geïnstalleerd. Hieronder zie je een Play Button met één nummer:

Spotify Afspeelknop plaatsen is kinderlijk eenvoudig
Hoe plaats je nou zo’n Afspeelknop op je website? Dat is kinderlijk eenvoudig. Je opent Spotify en klikt met de rechtermuisknop op een nummer/album/playlist waarvan jij een Play Button op je blog of website wil plaatsen. Je kopieert de Spotify URI en plakt ‘m in de generator. De embed code die je vervolgens krijgt, plak je op je website, waar je maar wilt en voilà, je bent klaar.

Socialmediums Afspeelknop
Speciaal voor dit blog hebben we met z’n allen een aantal van onze favoriete nummers geselecteerd om met jou te delen. Luister naar de diverse muziekstijlen, afkomstig uit verschillende jaartallen en lees onderaan de playlist wie van ons welke nummers heeft geselecteerd.

Jossi: 1, 2, 3, 4, 5
Mike
: 6, 7, 8, 9, 10
Michelle: 11, 12, 13
Matthijs: 14, 15, 16, 17
Alexandar
: 18, 19, 20, 21, 22

2 Comments

17 June, 2012 Reply

Alles lukt, totdat ik de embed code wil plakken op mijn Blog, dat lukt helaas niet.
Als ik met mijn rechtermuisknop in mijn Blog klik, heb ik geen optie om te 'plakken'.

07 September, 2013 Reply

gewoon ctrl-v ;) dat gaat prima lukken.

Leuke playlist, kijk ook eens daar die van mij: https://www.igiftcards.nl/winkel.php?s=Spotify-Premium-Unlimited-kaart-kopen-iDEAL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *