Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Onderwijs loopt hopeloos achter op social media – @DeStudentcoach komt met een oplossing

By admin | 29 June, 2011 | 0 Comment

Het is zover! Ons eerste boek is uit. Ik heb het boek geschreven samen met Inge van Erkel, eigenaar van Ivane en loopbaancoach. Het boek is een social media boek speciaal voor studenten en hun docenten. Studenten weten Hyves en Facebook en ook Twitter te gebruiken om met vrienden en klasgenoten foto’s, krabbels en status updates te delen. Maar er zijn maar weinig studenten die social media inzetten voor hun studie of voor het vinden van een stageplaats of een baan. Nog maar weinig bijna afgestudeerden hebben een representatief account op LinkedIn of zetten Twitter in voor het vinden van respondenten van hun onderzoek.

Het onderwijs loopt helaas vaak nog hopeloos achter op het gebied van de toepassing van social media. Met @DeStudentcoach hebben wij een missie. Studenten en docenten kunnen zoveel profijt halen door social media op een goede wijze in te zetten. We hopen zoveel mogelijk studenten en docenten te bereiken. Waardoor het kennisniveau van docenten en studenten enorm wordt verrijkt. Sociale netwerken kunnen studenten zo goed helpen met het vergaren van kennis en informatie. Het is zo zonde dat deze netwerken nog zo weinig op deze wijze worden ingezet. Als Nederland zich als kennisland wil profileren, zal het onderwijs zich snel moeten aanpassen en de mogelijkheden van social media snel moeten doorzien. Studenten moeten daarin worden opgevoed.

@DeStudentcoach is een leuk en praktisch boek om te lezen. Wij begeleiden de studenten bij alle stappen die ze tijdens hun studie doorlopen, zoals het maken van opdrachten, het schrijven van een scriptie, het vinden van een stageplaats, het ontwikkelen van een stevig netwerk (voor later) en het vinden van een (bij)baan. Het boek doorloopt letterlijk de studiejaren van een student. Hierdoor leren studenten alle relevante aspecten van social media te ontdekken en gebruiken.

Mijn missie is om alle studenten helemaal goed klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Ik ben er zeker van dat de studenten en docenten die dit boek hebben gelezen en alle tips toepassen, een grote voorsprong hebben. Zowel gedurende de studie, het geven van lessen, maar ook in de toekomst.

Onderwerpen die worden behandeld:

Personal Branding, Hyves, Facebook, LinkedIn, Prezi, Bloggen, WordPress, Evernote, Dropbox, Google en nog veel meer…

Bestellen?

Wilt u het boek aanschaffen? Dat is mogelijk op de website van @destudentcoach is nu een speciale kortingsactie.

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *