Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Online video tips – Promoot je website

By admin | 11 February, 2010 | 1 Comment

Online video is hot. In oktober 2009 keken op YouTube meer dan 41 biljoen kijkers per dag, dat wil zeggen 41 miljoen kijkers per uur!

Online video: Een uitstekende tool voor branding, marketing en sales
Steeds meer organisaties spelen in op online video en plaatsen filmpjes op hun website. De reden is duidelijk video kan een verhaal op zo’n  manier illustreren die met tekst en beeld niet mogelijk is. Er zijn talloze onderzoeken die bewijzen dat video een uitstekende tool is voor het inzetten van branding, marketing en sales. 95% van de organisaties die online video inzetten blijkt tevreden met het resultaat en willen het gebruik in de toekomst uitbreiden.

Online video: Het wordt steeds eenvoudiger
Het leuke is dat het steeds eenvoudiger is om een videofilmpje te maken en online te zetten. Met je fotocamera of je flip (speciaal voor het maken van online videofilmpjes) kun je heel eenvoudig leuke filmpjes maken. En er zijn talloze gratis bewerkingsprogramma’s zoals Windows Movie Maker waarmee je eenvoudig je video’s kunt bewerken en een professioneel tintje kunt geven. En mocht je er zelf niet uitkomen dan zijn er talloze professionele bedrijfjes met een goede prijs kwaliteit verhouding.

Je hebt besloten dat online video zinvol is voor je bedrijf. Maar hoe kun je het inzetten? En waar moet je op letten? Hieronder 6 tips om van jouw online videos een succes te maken

1. Kort maar krachtig
Een goede video trekt de aandacht en is kort maar krachtig. Een filmpje op het net moet niet langer zijn dan twee minuten, maar 30 seconden is het best.

2. Overdaad schaadt
Gebruik een duidelijke stem, en pas niet te veel tierelantijnen toe. Te veel muziek kan leiden tot het verlies van aandacht. Wees daarom bewust met je keuze.

3.  Deel de video d.m.v. andere sociale platforms
Zet je video op YouTube of een vergelijkbare site als Vimeo. Vervolgens is het heel eenvoudig om de video op je eigen website te zetten, zonder dat het voor jouw site geheugen kost (hiervoor moet je gebruik maken van de embed code). Maak het vervolgens op jouw website mogelijk om de video te delen door middel van Twitter en Facebook. Plaats vervolgens op de diverse sociale platforms een bericht met een link, wanneer je een nieuw filmpje op je site hebt geplaatst.

4. Gebruik video om te verkopen
Een online video waarin je je product of dienst presenteert werkt uitstekend voor het verkopen van je product. Maak het na afloop van de video mogelijk om de dienst of het product direct te bestellen op de website.

5. Gebruik video om je klanten te helpen
Video is een uitstekend middel om in te zetten om klanten of prospects te helpen. En het geven van instructies. Wanneer je een online product aanbiedt is het heel eenvoudig om filmpjes te maken van het beeldscherm. Een gratis programma is Jing. Zo vertellen wij bijvoorbeeld d.m.v. een filmpje aan bezoekers van onze site uit hoe zij eenvoudig WordPress kunnen installeren. Bezoekers waarderen deze filmpjes en komen ook vaak terug om te kijken of er een nieuw instructie filmpje te vinden is.

6. Plaats regelmatig iets nieuws
Het is veel werk, maar het werkt het beste. Wanneer je met regelmaat nieuwe filmpjes op je website plaatst komen bezoekers terug. Ook zal de bekendheid van de website groeien en het bezoekersaantal stijgen.V

1 Comments

28 May, 2010 Reply

De berekening in de eerste 2 regels klopt niet.

De Amerikaanse en Engelse billion is de Nederlandse miljard dus tien tot de 9de macht (41.000.000.000)

De Nederlandse biljoen is tien tot de 12de macht(41.000.000.000.000).
Als u dan in dat geval zegt dat er 41biljoen kijker per dag zijn, betekend het dat elk mens op aarde elke dag 6119 video's per dag bekijkt.

Ook uw berekening klopt niet.
41miljard per dag is namelijk 1.7miljard per uur. In het geval dat u biljard bedoelt is dit 1.7biljard per uur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *