Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Rockmelt is browser en social media ineen

By admin | 18 November, 2010 | 1 Comment

Onlangs is de beta versie van Rockmelt gelanceerd. Het is een social media browser, gericht op het delen van content via met name Facebook, maar ook voor het bijhouden van belangrijke sites. Deze nieuwe browser is gebouwd op Chromium, het open source project achter Chrome. Leuk gegeven is dat Rockmelt een project is van Marc Andreessen (mede-oprichter Netscape).

Deze week voor het eerst Rockmelt getest. Er zitten hele leuke features bij. Ik denk dat veel Twitter en Facebook liefhebbers er zeker gecharmeerd van zullen zijn. Anderen vinden het wellicht te onrustig.

Erg handig vind ik dat je preview krijgt van zoekresultaten, Facebook chat mooi volledig wordt weergegeven, je met een klik webpagina’s kan delen, je direct ziet als er nieuwe artikelen zijn op je favoriete blogs/websites en je direct op iemands prikbord kan posten. Ook handig is dat je je browser in volledig scherm kan zetten (ziet er dan vrijwel uit als normale Chrome browser) en dat je razendsnel door nieuwe artikelen/updates kan scrollen, zonder dat je je huidige pagina hoeft te verlaten.

Minder handig is dat je de volgorde van de websites in de zij-kolommen (volgens mij) niet kan aanpassen. Ook jammer dat er geen social bookmarks (a la Delicious) in zit. Wel directe koppeling met Facebook vrienden, helaas niet met Twitter.

Kortom, ik ben enthousiast, alhoewel ik nog niet zeker weet of ik volledig overstap op RockMelt, of in combinatie met andere browsers. Het is nog in Beta, erg benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden.

De beta is op aanvraag te downloaden. Ook kunnen gebruikers van RockMelt drie andere Facebook-gebruikers uitnodigen.

1 Comments

18 November, 2010 Reply

Interessant, ga direc t een aanvraag indienen! Thanks Matthijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *