Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

10 Richtlijnen om succesvol te zijn in Social Media

By admin | 19 May, 2010 | 0 Comment

Wij krijgen vaak de vraag of we ook richtlijnen hebben hoe met Social Media om te gaan. Wij hebben daarom 10 richtlijnen opgesteld die je kunnen helpen wanneer je de wereld van de Social Media betreedt.

  1. Weet waar je over praat. En weet hoe social netwerken werkt. Als je met social media aan de slag wilt begin dan met een Twitter account, maak een Facebook pagina’s en ga blogs lezen. Dit is de beste manier om bekend te raken met social media.
  2. Wees altijd transparant. Wanneer je in social media praat laat dan altijd blijken wie je bent en voor wie je werkt. Als je niet transparant bent en anderen hebben dit door kan dit snel je reputatie schaden
  3. Wees jezelf, lezers op Social Media lezen door Marketingtaal heen. Schrijf met passie wat je doet en laat je persoonlijkheid zien. Laat mensen zien dat je een echt mens bent van vlees en bloed en niet alleen een kanaal dat alleen maar feitjes of reclame zendt.
  4. Post met regelmaat een bericht. Het kost veel tijd maar zet geen bericht op een Twitteraccount en dat je vervolgens twee weken niets van je laat horen. Wanneer je weinig van je laat horen zullen mensen je minder snel volgen op Twitter.
  5. Laat je toegevoegde waarde zien. Deel tips, informatie en leuke weetjes. Tijd is kostbaar en mensen volgen je alleen als je echt iets interessants te melden hebt. Als jij een toegevoegde waarde hebt gaan mensen jou volgen
  6. Reageer. Geef antwoord op vragen, bedank mensen als ze je helpen of met interessante tips komen en vraag bijvoorbeeld ook om tips. Maak het interactief.
  7. Durftevragen. Durf vragen te stellen. Zo krijg je meer interactie en dit is leuk. Mensen vinden het leuk om te helpen. Waardeer suggesties en feedback van anderen en help anderen ook.
  8. Leer van je fouten. Wanneer je een fout maakt en mensen wijzen je daar op in Social Media, wees dan niet bang om je fouten toe te geven, en laat zien dat je van je fouten leert.
  9. Wees ook extern gericht. Je hoeft niet voor 100% alleen gericht te zijn op je eigen nieuws. Link ook naar andere blogs, video’s en nieuwsartikels die jij interessant vindt. En herhaal (Re-tweet) ook berichten op Twitter van anderen. (wees wel selectief)
  10. Heb plezier! Wanneer je geen plezier hebt in wat je doet hebben anderen dat door en zullen ze het niet leuk vinden om jou te volgen of met je in gesprek te gaan.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *