Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Stappenplan voor het maken van je bedrijfspagina in Facebook

By admin | 4 June, 2010 | 177 Comment

01-03-2012: In maart 2012 introduceerde Facebook de nieuwe Timeline voor Facebookbedrijfpagina’s, lees in ons blog alle veranderingen.

Facebook is een ideale manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen en om in contact te komen met je klanten. Zie het als een gratis dynamische en interactieve website, waarmee je klanten kan vinden, binden en boeien. En wat ook nog eens een sterke impuls geeft aan de vindbaarheid van je bedrijf in Google.

Facebook wordt door ondernemers in Nederland nog maar mondjesmaat gebruikt. Ik hoor van veel ondernemers dat ze denken dat het kansrijk is, maar dat ze nog geen bedrijfspagina hebben omdat ze veronderstellen dat het tijdrovend en ingewikkeld is. Terecht of onterecht? Lees mijn uitleg en oordeel zelf.

Je bedrijf promoten doe je op Facebook met een bedrijfspagina

Facebook heeft een apart gedeelte waar je je bedrijf kan promoten. Het is niet de bedoeling dat je dit doet op je personal page. Hiervoor heeft Facebook een bedrijfspagina gemaakt, dit heette tot voor kort fan page.

Stappenplan voor het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina

 1. Ga naar facebook.com, registreer je onder je eigen naam.
 2. Type in de adresbalk ‘pages’, de volledige URL is dan www.facebook.com/pages.
 3. Klik op ‘Pagina Aanmaken’ button.
 4. Selecteer type Facebook pagina. Facebook heeft sinds kort zes mogelijke categorieën. Erno Hannink heeft een goed blog geschreven welke categorie je het beste kan kiezen: http://www.ernohannink.nl/welke-type-facebook-pagina-kies-je-voor-jouw-bedrijf-meer-keuze/, vul de naam in van je bedrijf en klik op ‘officiële pagina’ maken.
 5. Je hebt nu een bedrijfspagina van je bedrijf, klik op de button ‚ ‘Vind ik leuk’.
 6. Ga terug naar je personal page (klik op ‘profiel’) en klik onderaan op ‚ ‘Andere Pagina’s weergeven’,  hier zie je je bedrijfspagina. Zo niet, type dan je bedrijfspagina in het zoekveld.
 7. Ga naar je bedrijfspagina en begin met het uploaden van je foto, of bedrijfslogo.
 8. Ga terug naar je persoonlijke facebook page (klik op ‘profiel’). Bij Recente bezigheden zie je je bedrijfspagina. Klik op de betreffende link.
 9. Als het goed is ben je nu op je bedrijfspagina (zo niet, type dan de naam van je bedrijfspagina in het zoekveld in).
 10. Klik op de info button en klik vervolgens op gegevens bewerken. Vul hier je adresgegevens, bedrijfsdiensten en -specialismen in en sla wijzigingen op.
 11. Klik op de + button rechtsboven. Klik vervolgens op notities. Gebruik notities om informatie te plaatsen die je in het menu ‘info’ niet kwijt kan.
 12. Je hebt nu een bedrijfspagina. De volgende stap is om vrienden, kennissen en klanten uit te nodigen. Zie je bedrijfspagina als een dynamische website, waarmee je veel meer interacteert met mensen dan op je bedrijfswebsite.
 13. Nodig mensen uit om jouw bedrijfspagina te liken. Dit doe je door op button voorstellen aan vrienden te klikken en URL van jouw bedrijfspagina te verspreiden via Twitter, Linkedin, e-mail etc. Als je interessante inhoud op je bedrijfspagina hebt staan, gaan ze jouw bedrijfspagina en artikelen hopelijk delen met hun vrienden.
 14. Probeer regelmatig nieuwe informatie toe te voegen aan je bedrijfspagina, bij voorkeur minimaal 1 keer per dag.
 15. Als je meer dan 25 fans hebt, dan kan je een eigen URL aanmaken. Dit is met name vanuit zoekmachinevriendelijkheid belangrijk, daarnaast kan je dit adres dan ook op je visitekaartje en in digitale ondertekening plaatsen. Ga hiervoor naar http://www.facebook.com/username/.
 16. Houd in je achterhoofd bij het plaatsen van informatie, dat je in de eerste plaats een mens bent en in de tweede plaats een bedrijf.
 17. Als je een poosje actief bent dan krijg je van Facebook wekelijks een mailtje met bezoekersstatistieken van je bedrijfspagina. Doe hier je voordeel mee.
 18. Volg vanaf je bedrijfspagina andere bedrijfspagina die je interessant vindt. Zo kom je zelf bij meer mensen in de picture en blijf je zelf goed op de hoogte.
 19. Vraag vrienden en goede klanten of ze een recensie willen schrijven bij je artikelen. Dit werkt erg goed voor de vindbaarheid in Google.
 20. Gefeliciteerd je basis bedrijfspagina staat! Er zijn vele interessante widgets (hulpprogrammaatjes) om meer uit je bedrijfspagina te halen. Daar ga ik binnenkort nader op in.

Voor meer informatie en uitleg van Facebook zelf, klik: Facebook-pages

177 Comments

04 June, 2010 Reply

Leuke uitleg over hoe je een Facebook page aanmaakt. Ik mis wel de volgende (belangrijke) stappen. Veel NL bedrijven "gaan" nu aan de slag op Facebook. Leuk, goed en moeten ze ook doen, maar de manier waarop is niet goed. Facebook wordt nu gebruikt als link-dump van blog, nieuws, twitter en feitjes. Facebook is juist goed voor interactie met "fans": Lees en reageer. Maak Facebook page tot een interactieve page. Dat mis ik in dit vehaal.

17 June, 2010 Reply

Heel handig dit stappen plan, ik kom er alleen niet uit hoe je personen/bedrijven uitnodigd op deze pagina? Als ik het goed begrijp kun je alleen vrienden van de beheerder voorstellen aan deze bedrijfs pagina? niet erg handig lijkt me. Hebben jullie tips?

  02 September, 2011 Reply

  Hoi Gwenny,
  Heb je al reacties op je vraag? Want ik zit met hetzelfde probleem.
  Ik wil mensen uitnodigen, maar dit lukt echt niet.. Inderdaad alleen bestaande vrienden kan ik toevoegen.
  Hopelijk kun je me helpen.
  Groetjes, Ashley

26 June, 2010 Reply

Gert-Jan, ik ben met je eens dat je moet communiceren op facebook met je "fans", maar op de een of andere manier lukt het niet om als "bedrijf" iets op de pagina van iemand anders te zetten (het kan alleen maar op de pagina zelf). Weet iemand daar een handige "tool" voor??

16 August, 2010 Reply

Hey,

Ik had een vraag ivm de meldingen die je krijgt over je pagina. Ik krijg momenteel GEEn meldingen wanneer iemand een foto leuk vind of een bericht heeft gepost ofzo. Waar kan ik dit ergens instellen ?

Vrij vervelend.

26 August, 2010 Reply

@Driezzie, op dit kun je geen berichten via mail of zo ontvangen over acties op je Pagina. Je moet, voor de interactie met je fans, je Pagina regelmatig bezoeken. Onhandig, en van veel mensen een verzoek aan Facebook om dit te veranderen.

26 August, 2010 Reply

Je kunt in bericht (niet in een reactie) wel iets schrijven en daar met @ je pagina taggen. Af en toe kun je in een reactie de URL naar je pagina noemen.
Uitgangspunt van Facebook: je hebt een mening als mens en je reageert als mens niet als een bedrijf. Een bedrijf heeft ook geen vrienden maar fans.

27 August, 2010 Reply

Vraag:

Ik heb een eigen url aangemaakt via http://www.facebook.com/username/.

Deze url wordt gekoppeld aan mijn prive facebook profiel in plaats van aan mijn facebook page.

Hoe kan ik een eigen url koppelen aan mijn facebook pagina ?

Mark

27 August, 2010 Reply

Op die pagina staat ook username instellen voor je pagina's. Op die link klik je en dan volgt de rest vanzelf. Je moet echter wel minimaal 25 fans hebben, wil je een username aan kunnen maken voor je bedrijfspagina.

21 September, 2010 Reply

Hallo Matthijs,
bedankt voor je tips, ik ga er zeker een aantal van gebruiken!
Je kunt ook nog bij Facebook een extra tab aanmaken en daarmee een extra pagina maken waarin je je kunt onderscheiden, met de toepassing "Static FBML'

Maar daar moet je dan HTML-code in gebruiken en dat is voor veel mensen een drempel.

Ik heb een aanvulling geschreven op mijn blog, over hoe je zonder HTML-kennis toch een bedrijfspagina kunt maken:
http://www.nieuweklantenviajewebsite.nl/geen-htmlkennis-nodig-voor-facebook-bedrijfspagina/
Met behulp van WordPress is dat klusje gemakkelijk te doen.

28 September, 2010 Reply

Ik heb een vraag over het aanmaken van een bedrijfspagina zoals het volgende voorbeeld: http://www.facebook.com/deutschegrammophon

Is het zo dat je van de mensen die klikken op 'vind ik leuk' geen updates van deze mensen zelf op je eigen prikbordpagina krijgt? Dit is wel op een persoonlijke pagina zo met de vrienden die je uitnodigt.

Is het beter om een bedrijfspagina aan het maken of een zakelijke pagina wanneer je zo veel mogelijk zelf wilt beheren?

  28 September, 2010 Reply

  Hallo Bianca,
  Nee je ontvangt niet de updates van je fans op je eigen prikbord. Bedrijfspagina en zakelijke pagina zijn synoniemen. Met een bedrijfspagina kan je privé en zakelijk scheiden. Dit heeft wel als nadeel dat je twee pagina's moet bijhouden. Het voordeel van een bedrijfspagina is o.a. dat het openbaar is en daarom goed wordt geïndexeerd door Google en dat je veel meer statistieken hebt. In de meeste gevallen is een bedrijfspagina daarom het handigst. Als je eenmansbedrijf hebt en een hechte persoonlijke band hebt met je klanten. En je geen onprofessionele (privé) informatie op je profiel hebt, dan kan je overwegen om je Facebook profiel zakelijk te gebruiken.

29 September, 2010 Reply

Hallo Matthijs,

Bedankt voor je reactie.

Ik heb nog twee vragen over de 'opstart fase'.
Het is dus zo dat je met de persoonlijke pagina waarmee je je registreert de fans kunt uitnodigen om vrienden te worden. Vervolgens kun je ze uitnodigen om fan laten worden van de bedrijfspagina die je hebt aangemaakt?

Hoe zit het dan met de inhoud op de persoonlijke pagina en hoe kun je deze het beste onderhouden wanneer het juist draait om de bedrijfspagina?

18 October, 2010 Reply

Dag Bianca

jouw persoonlijke pagina (op jouw eigen naam) zal een aantal vrienden hebben, wanneer je een bedrijfspagina (met de naam van je bedrijf) opstart, is jouw persoonlijk profiel automatisch beheerder van jouw bedrijfspagina! hierdoor kan je dus jouw persoonlijke vrienden uitnodigen om fan te worden jouw bedrijfspagina

de inhoud van jouw persoonlijke pagina blijft volledig gescheiden van jouw bedrijfspagina, enkel hetgeen je post op de bedrijfspagina wordt ook aan de fans van dit bedrijf getoond, waar jouw persoonlijke posts enkel getoond worden aan jouw eigen persoonlijke vrienden

(bemerk het verschil tussen vrienden en fans)

iets algemener: kies een goede profielfoto voor je bedrijf en je komt al heel ver ;-)

Meer Facebook tips?

(nota aan webmaster: lettertype voor comments is wel heel erg klein)

11 February, 2011 Reply

Volg vanaf je bedrijfspagina andere bedrijfspagina die je interessant vindt. Zo kom je zelf bij meer mensen in de picture en blijf je zelf goed op de hoogte.

Hoe doe je dit?
Als ik ingelogd ben op mij bedrijfspagina, moet ik dan gewoon de pagina's die ik interesant vind opzoeken en op like drukken? En komt de informatie die zij posten dan ook op mijn bedrijfspagina prikbord?

admin

11 February, 2011 Reply

Zie ons laatste blog https://www.socialmedium.nl/facebook/waarom-je-niet-hoeft-te-schrikken-van-de-nieuwe-facebook-bedrijfspagina/ Facebook is namelijk gewijzigd. In de laatste stap extra mogelijkheden voor je uiterlijk zie je hoe je pagina's interessant vindt vanuit jouw pagina.

07 April, 2011 Reply

Iemand al uitgevonden hoe je je bedrijfspagina kan koppelen aan je bedrijf op places?? Zie het wel in de Engelse help bestanden maar kan het nog niet uitvoeren, of mis ik iets...?

  18 June, 2011 Reply

  Ik zit ook met het zelfde probleem. Hoe koppel je een place met een page in facebook. Engelse help bestand werkt idd niet. Wie kan helpen?

29 April, 2011 Reply

super stappenplan! Alleen Facebook herkend de plaatsnaam van het dorp niet waardoor ik de pagina niet kan afronden, steeds staat er: voer een plaats in... terwijl het een heel bekend dorp is, heel vermoeiend! Omdat het om een lokaalbedrijf gaat heeft het natuurlijk geen zin om een andere stad/dorp in te vullen, iemand enig idee? Op facebook en google is verder geen antwoord te vinden... Alvast bedankt!

  admin

  03 May, 2011 Reply

  Hallo Lisa,

  Vervelend inderdaad. Kijk of je het onderwerp in http://www.facebook.com/help/ kan terugvinden. Als het er niet tussen staat, stuur dan je vraag aan de helpdesk door. Succes!

   11 October, 2011 Reply

   Ik zou graag weten of Lisa het probleem al heeft kunnen oplossen, ik loop namelijk tegen hetzelfde probleem aan en krijg het niet opgelost.

01 May, 2011 Reply

hartelijk dank voor de instructies om een bedrijfpagina in facebook aan te maken.
Maar nu zou ik graag willen weten hoe kan ik op mijn eigen website de budget van facebook te plaatsen.

alvast bedankt!

  admin

  03 May, 2011 Reply

  Hallo Fernanda,

  Ik neem aan dat je de Facebook 'vind ik leuk' button bedoelt? Ga naar http://developers.facebook.com/docs/plugins/ hier kan je meerdere (vormgevings-) criteria invoeren, vervolgens wordt code gegenereerd die je in de HTML van je website kan plakken. Afhankelijk van kennis en CMS moet je wellicht je webbedrijf consulteren. Succes!

11 May, 2011 Reply

Waarom moet je kiezen voor 'lokaal bedrijf' en niet voor 'Bedrijf, organisatie of instelling'? Wat is het verschil en wat zijn de voor-/nadelen?

  admin

  12 May, 2011 Reply

  Facebook heeft nu zes categorieën, je hoeft niet per definitie 'lokaal bedrijf' te kiezen. Dank voor de aanvulling, ik heb het inmiddels aangepast in de handleiding. Erno Hannink heeft een goed blog geschreven welke categorie je het beste kan kiezen: http://www.ernohannink.nl/welke-type-facebook-pagina-kies-je-voor-jouw-bedrijf-meer-keuze/

  Succes! Hartelijke groet, Matthijs

16 May, 2011 Reply

Hoi,

Een prima instructie die me door dit proces heen heeft geleid. Nadat ik 25 fans had kon ik een bedrijfsnaam opgeven, in mijn geval is dat www.facebook.com/amsterdamfunkandsoulcollective.

Wat er gebeurt weet ik niet, maar deze URL linkt me nu naar mijn persoonlijke pagina (Jeroen Heijne) en niet naar de bedrijfspagina van mijn band.

Ik hoop dat ik iets over het hoofd heb gezien en dit dus eenvoudig te herstellen is....

Jeroen

  admin

  16 May, 2011 Reply

  Hoi Jeroen,

  Waarschijnlijk had je nog niet de gebruikersnaam van je persoonlijke profiel ingesteld. Ga naar account -> accountinstellingen -> en wijzig je gebruikersnaam in naam (bijvoorbeeld Jeroen.Heijne).
  Ga vervolgens naar 'Facebook als pagina gebruiken en klik je bedrijfspagina/fanpagina aan. Klik op 'pagina bewerken' -> toestemmingen beheren (linkerkant) -> stel hier vervolgens je gebruikersnaam. N.B.: dit kan je maar 1 keer aanpassen! Zie: https://www.facebook.com/pages/edit/?id=117086728304230#!/help/?faq=15077

  Succes! Matthijs

   16 May, 2011 Reply

   Hoi Matthijs,

   Ik heb mijn persoonlijke page "joeheijne" genoemd, dat is gelukt dus. Als ik vervolgens de volgende stappen neem:

   - account > use facebook as page
   - Amsterdam Funk & Soul Collective > switch
   - Edit / info
   - Create a username for this page? (klik)
   - You are using Facebook as Amsterdam Funk & Soul Collective
   To access this page, you'll need to switch from using Facebook as your page to using Facebook as yourself.
   - Continue as Jeroen Heijne (klik)
   - amsterdamfunkandsoulcollective > check availability (in orde)
   - is available.
   Several things for you to remember:
   You can't change the username of Amsterdam Funk & Soul Collective once you set it.
   You can't transfer the ownership of a username to another party.
   You can't violate anyone elses trademark rights.
   If you are acquiring a username to sell it in the future (squatting), you will lose it.
   Usernames may be reclaimed for other unauthorized usages.

   Are you sure you want to set amsterdamfunkandsoulcollective as Amsterdam Funk & Soul Collective's username? >> CONFIRM

   Each Page can have a username
   Easily direct someone to your Page by setting a username for it. You will not be able to edit or transfer this username once you set it.

   Page Name:--- PagesAmsterdam Funk & Soul Collective

   Your username is already set
   You can direct your friends to facebook.com/joeheijne.

   - geeft een ERROR: Error
   There was an unexpected error. Please try again later.

    16 May, 2011 Reply

    Aanvulling: vreemd genoeg geeft -ie nu aan dat 'amsterdamfunkandsoulcollective' niet meer available is...

16 May, 2011 Reply

Blijkbaar iets mis gegaan, nu maar een andere URL gekozen. Bedankt voor feedback.

  admin

  16 May, 2011 Reply

  graag gedaan, sommige stappen zijn in Facebook helaas gewoonweg omslachtig.

26 May, 2011 Reply

Beste, Mercie voor de enorm handige hulp en stappen plan!
Hoe kan ik nu makkelijk, als ik op facebook ben, tussen mijn persoonlijke pagina en mijn bedrijfspagina heen en weer gaan. moet ik dan iedere keer via 'andere pagina's weergeven' gaan? Of kan ik mijn bedrijfspagina permanent op mijn persoonlijke profiel, zoals een 'badge' of iets dergelijks, zichtbaar maken?
Merciekes.

  admin

  26 May, 2011 Reply

  Hallo Rivka,
  Je kan ook overschakelen door bovenin in de pagina in het zoekveld de eerste letters van je fanpagina in te vullen. Als het goed is verschijnt je eigen pagina dan in de zoekresultaten. Succes!
  Hartelijke groet, Matthijs

   26 May, 2011 Reply

   Mercie Matthijs,
   Dat wwerkt idd prima.
   Maar ik zou ook graag op mijn profiel, voor mensen en vrienden die op mijn profiel kijken mijn bedrijfs pagina duidelijk willen maken. Begrijp je, dat mensen die mijn profiel bekijken ook meteen zien dat ik die bedrijfspagina heb en ze daar meteen naar door kunnen kliken of zo. Is dat ook mogelijk op een manier?
   Dankbare groetjes,
   Rivka

    admin

    26 May, 2011 Reply

    Dat kan als volgt, selecteer bij: profiel bewerken -> opleiding en werk je eigen pagina als werkgever. Bovenaan je profiel verschijnt dan automatisch een link naar je eigen bedrijfspagina. Zie bv mijn profiel: http://www.facebook.com/matthijs.douwes
    Daarnaast kan je uiteraard bij profiel bewerken -> algemene gegevens bij 'over mezelf' ook de link naar je bedrijfspagina opnemen.

     30 May, 2011

     Beste Matthijs,
     Supper mercie voor je hulp, het is gelukt.
     Nu ben ik aan het zien om er voor te zorgen dat √πensen niet als eerste op mijn prikbodr komen. Ik heb er al naar gezocht, maar ook met die 'welkom' tab is er weer het een en abderverandert blijkbaar en ik heb geen HTLM kennis. Hoe kan ik anders momenteel een welkom tab maken of er voor zorgen dat mijn bedrijfspagina bijvoorbeeld op mijn info tab opent?
     Nogmaals supper mercie!
     Rivka

19 July, 2011 Reply

Hi, superhandig, dit hier allemaal. Ik heb zelf ook een (non-profit) pagina aangemaakt en het loopt heel fijn. Omdat ik echter het overzicht wat verloor (en dat is bij mijn pagina best belangrijk) heb ik nu ook een blog aangemaakt, zie http://www.miaw.nl Daar staat alles wat wordt aangeboden handig op een rijtje en op die manier kunnen mensen ook specifiek op zoek gaan naar dingen. Nu wil ik graag dat mijn blogs op mijn facebookpagina verschijnen, maar ik krijg de koppeling niet goed voor elkaar. Facebook herkent mijn 'feeds' alleen, als het een comment betreft (er staat er welgeteld één in mijn blog). Enig idee, hoe dit aan te pakken?

16 August, 2011 Reply

Kan iemand mij misschien helpen?
Voor ons bedrijf heb ik ook een bedrijvenpagina aangemaakt. Nu willen collega's in hun profiel toevoegen dat ze bij ons werken (via 'profiel bewerken' en dan 'opleiding en werk') . Daarbij willen ze de link naar onze fanpagina. Dat gaat normaal automatisch door de naam van de organisatie in te typen. De fanpagina wordt dan automatisch gegenereerd als je de beginletters van de bedrijfsnaam invoert: in hun profiel wordt dit een link, waarmee je (na er op te klikken) direct naar de bedrijvenpagina gaat. Nu doet ie dat bij de ene collega wel en bij de andere niet. Degenen bij wie het niet lukt, krijgen dan een lege pagina van ons bedrijf te zien. Er is geen leeftijds- en ook geen landgrens ingesteld. Ook eerst de pagina 'liken' werkt niet. Hoe kant dit?

05 September, 2011 Reply

[...] niet voor ze bedoeld is.Dit zijn de sites die voor het meeste verkeer hebben gezorgd. Het artikel Stappenplan voor het maken van je bedrijfspagina in Facebook op socialmedium zorgde voor de meeste bezoekers de afgelopen maand.En de bezoekers bezochten deze [...]

21 September, 2011 Reply

Als ik ons bedrijf instel op een facebookpagina, verschijnt bij ieder berciht van het bedrijf dat gekoppeld is met Twitter mijn privëfoto en dat terwijl ik een eigen foto van het bedrijf heb gedownload. Hoe krijg ik dit goed?

17 November, 2011 Reply

Hallo,
Ik heb een vraag over de bedrijfspagina van Facebook. Zoals zoveel bedrijven hebben wij maandelijkse "Like en Win"-acties op Facebook. Hierdoor ontvangen wij veel likes waaruit we aan het eind van de maand een winnaar trekken. Het is alleen erg lastig om deze mensen te bereiken. Vanuit de bedrijfspagina kan geen bericht worden gestuurd naar de desbetreffende persoon. Nu doen wij dit door via een persoonlijke Facebook pagina van een van onze medewerkers een bericht te sturen naar de winnaar. Hier krijgen we echter weinig reacties op, omdat het niet geloofwaardig overkomt wanneer je een bericht op Facebook krijgt van een onbekend persoon met de melding dat je wat gewonnen hebt.
Er zouden toch andere mogelijkheden moeten zijn. Heeft iemand hier een idee over?

  18 July, 2012 Reply

  Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Het zou een grote stap voorwaarts zijn als je personen die je pagina "liken" persoonlijk kunt bereiken!

21 November, 2011 Reply

Goedemiddag,
ik heb nog geen 25 "likers" dus ik wil onze pagina aan vrienden voorstellen. Nu staat er in het stappenplan dat je dat kunt doen d.m.v. de button "voorstellen aan vrienden" aan te klikken. Maar deze button zie ik nergens staan...
Waar kan ik die vinden?
Bedankt!

  admin

  21 November, 2011 Reply

  Hallo Jolanda,

  Als je bent ingelogd en je gaat naar je fanpagina, zie je rechts "Vrienden uitnodigen" staan. "Voorstellen aan vrienden" is dus veranderd in "Vrienden uitnodigen". Succes!

  Groet, Matthijs

   29 February, 2012 Reply

   Helaas, ik kan de buttom vrienden uitnodigen en/of voorstellen aan vrienden nergens vinden :-(. Met fanpagina bedoel je gewoon je bedrijfspagina toch? Of je eigen/persoonlijke pagina met je vrienden?

30 November, 2011 Reply

Ik kan mijn bedrijfspagina nog steeds alleen maar voorstellen aan mijn eigen persoonlijke vrienden? De vraag is eerder gesteld maar ik zie daar nog geen antwoord op of ik mis iets?
Ik wil dus klanten uitnodigen om de bedrijfspagina 'te liken', maar hoe doe ik dat dan? Ik wil de klanten niet in mijn persoonlijke profiel (persoonlijk/bedrijf staat los van elkaar)

  admin

  30 November, 2011 Reply

  Ja klopt, kan alleen aan vrienden. Je kan je Facebook pagina aan klanten voorstellen, door het op je website te integreren (hiervoor zijn meerdere mogelijkheden), door het op te nemen als link in je digitale e-mail handtekening, door er een nieuwsbriefartikel aan te wijden etc.

14 December, 2011 Reply

Hallo,

Ik ben op Facebook begonnen met m'n bedrijfje als account. Stom stom natuurlijk, en nu wil ik het graag omdraaien en vanuit een nieuw aan te maken persoonlijk account een bedrijfspagina aanmaken. Maar dan wel met behoud van het adres Facebook.com/WalkTheCity, dat nu dus gekoppeld zit aan het bedrijfsaccount. Heef tiemand ervaring met het op deze manier omzetten van een bedrijfsaccount naar een persoonlijk account met bedrijfspagina?

Bedankt voor de reacties,

Groet,
Sjaak.

  admin

  14 December, 2011 Reply

  Hallo Sjaak,

  Een fan pagina kan meerdere beheerders hebben. Maak een persoonlijk profiel/account aan en 'like' de pagina Facebook.com/WalkTheCity, voeg vervolgens vanuit je bedrijfsaccount jezelf toe als beheerder. Succes!

  Groet, Matthijs

14 December, 2011 Reply

Matthijs,

Bedankt voor de snelle reactie. Wat je beschrijft lijkt anders dan het toevoegen van een bedrijspagina aan een persoonlijk account.

Is er verder bezwaar als ik alleen maar het bedrijfsaccount aanhoudt? Er zijn nl. al meerder account met mijn naam.

Groet,
Sjaak.

15 December, 2011 Reply

Ik heb gehoord dat je op je facebook bedrijfspagina ook een website tab kunt toevoegen. Dat is geen link naar je website, maar exra informatie in de stijl van je website.
Ik kan hier echter geen informatie over terug vinden. Hoe je het moet maken en wat de voordelen er van zijn.
Ik heb enkel 1 voorbeeld:
https://www.facebook.com/#!/pages/City-Optik/227525507296685
Weten jullie hier meer over?
Bedank!
T

  admin

  16 December, 2011 Reply

  Facebook werkt met iFrames. Met een iFrame kun je een webpagina/-site in Facebook. De webpagina mag maximaal een breedte hebben van 520 pixels, anders krijg je (lelijke) scroll bars. Verder heb je geen beperkingen meer omdat je alles op je eigen server beheert. In Facebook staat alleen de koppeling met die pagina.
  Lees voor een goede uitleg hoe je het zelf kan realiseren: http://www.hyperarts.com/blog/tutorial-add-an-iframe-application-to-your-facebook-fan-page-fall-2012/

  Wil je niet zelf met iFrames aan de gang? Er zijn meerdere apps om pagina's te maken:
  http://iframes.wildfireapp.com/
  http://www.facebook.com/iwipa
  http://assemblyline.lujure.com/
  http://shortstackapp.com/
  http://www.pagemodo.com/

  De apps zijn prima maar hebben wel (template) beperkingen, wij maken daarom altijd zelf Facebook designs die we hosten op onze server en inladen d.m.v. een iFrame.

  Succes!

   05 January, 2012 Reply

   Heel erg bedankt voor de informatie!
   Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen voor je bedrijfspagina om zo een website app toe te voegen?
   Klopt het dat deze niet meer gratis zijn sinds kort?
   En hoe maak je een "check in knop"?
   Thanks!
   T

16 December, 2011 Reply

Hoi Matthijs,

Ik ben beheerder van mijn fanpage. Een aantal ''vrienden'' kan ik uitnodigen, maar het grootste gedeelte van mijn vrienden is niet aan te klikken. Weet jij misschien waar dit aan ligt?

  admin

  16 December, 2011 Reply

  Hoi Melanie,

  Dat komt doordat de betreffende vrienden dat hebben uitgeschakeld in hun privacy instellingen.

19 December, 2011 Reply

Bedankt voor het antwoord. Zoiets dacht ik al. Maar aan de andere kant leek het me vreemd dat zoveel mensen dit bewust hebben uitgeschakeld. Maar kennelijk wel.

23 December, 2011 Reply

Heel erg bedankt voor de informatie!
Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen voor je bedrijfspagina om zo een website app toe te voegen?
Thanks!
T

09 January, 2012 Reply

Ik heb meteen ee bedrijfspagina gemaakt, zonder eerst mijn eigen profiel aan te maken. Ik ben niet erg handig (licht digibeet) , maar zie zo niet hoe ik dat alsnog kan doen. Of moet ik gewoon.mij bedrijfspagina wegkiepen en opnieuw beginnen in de huste volgorde?

  admin

  27 January, 2012 Reply

  Je kan gewoon persoonlijk profiel aanmaken en je bedrijfspagina behouden.

20 January, 2012 Reply

Ik heb een bedrijfspagina aangemaakt. Hoe hef ik nu mijn vriendenpagina op en neem mijn username mee?

23 January, 2012 Reply

Hallo, ik wil graag van mijn bedrijfspagina (met fans die mijn bedrijf leuk vinden) een bedrijfsvrienden pagina maken. Dus dat ik allerlei mensen als vriend kan vragen met mijn bedrijf. Kan ik dat omzetten? Dan kan ik mijn "vrienden"zelf uitnodigen en nu moet ik wachten tot ze ""vind ik leuk" zelf aangeven. groetjes Lydia

  12 March, 2012 Reply

  Dit is helaas niet toegestaan. Als bedrijf mag je alleen een pagina hebben. 

  Mvg,
  http://www.facebook.com/JelmMedia

24 January, 2012 Reply

Ik heb een vraag , ik heb mij ooit laten vertellen dat wanneer je 25 likes op je (fan)bedrijfspagina hebt dat je de URL kan aanpassen en dat je pagina zelfstandig wordt.
Nou heb ik de URL aan kunnen passen maar heb ik echt geen flauw idee hoe de pagina zelfstandig wordt en of het uberhaupt kan, wellicht dat iemand mij hiermee kan helpen, heb het op andere forums ook gevraagd maar tot de dag van vandaag geen response.

Groetjes Joshua

  08 March, 2012 Reply

  Ik weet niet precies wat je bedoelt met "zelfstandig". Je kunt met 25 likes inderdaad je URL aanpassen, maar verder verandert er niets. Het is wel zo, dat wanneer een community page enkele duizenden leden krijgt, deze zelfstandig wordt: het beheer wordt dan overgenomen door de leden. Misschien haal je deze twee door elkaar? 

  Vriendelijke groet,
  Arno van den Heuvel

  12 March, 2012 Reply

  Met de komst van de nieuwe tijdlijn heb je geen 25 likes meer nodig om een makkelijk url te krijgen. Uw pagina heeft automatisch de url van uw paginanaam.

  Mvg,
  http://www.facebook.com/JelmMedia

01 February, 2012 Reply

Hoy,

ik probeer, volgens jou instructies, vanuit een facebook account een facebook bedrijfspagina aan te maken. maar ik krijg aldoor, voor hoe moeilijk ik de naam ook maak, als reply;
"Ons geautomatiseerd systeem staat de naam X niet toe; We hebben X. Meer...."

ik heb al alles geprobeerd onder X, en in "meer..." staat niets wat me kan helpen.

10 February, 2012 Reply

Ik heb een zakelijke account en pagina aangemaakt en daarna pas een persoonlijke account. Nu wil ik deze pagina 'liken' zodat ik beheerder kan worden van de zakelijke pagina. Alleen is de zakelijke pagina onvindbaar vanuit de persoonlijke account. Enig idee wat er mis gaat? Onder profiel lukt het mij ook niet om een officiële pagina naam te geven. Na het intypen wordt deze niet bewaard. Alvast bedankt voor je hulp!

  20 November, 2012 Reply

  Misschien dat je bovenaan rechts moet inloggen onder de zakelijke naam. Daar switch ik ook van zakelijk naar prive.

10 February, 2012 Reply

Ik heb hetzelfde 'probleem' als Jeroen Heijne (16 mei 2011). Persoonlijke pagina met als gebruikersnaam de bedrijfsnaam. Daarna de gebruikersnaam veranderd in mijn eigen naam (de wet van het voortschrijdend inzicht, zullen we maar zeggen). Nu ik de username van mijn fanpagina wil invullen krijg ik de melding dat de naam niet meer beschikbaar is, terwijl ik deze dus op mijn persoonlijke pagina heb veranderd. Komt dit nog ooit goed, is het een kwestie van tijd of hoe op te lossen. Een andere gebruikersnaam verzinnen dan mijn bedrijfsnaam is voor mij geen optie.

14 February, 2012 Reply

Hallo,

Ik wil voor onze webwinkel een facebook pagina maken maar ik krijg de melding dat
mijn emailadres ongeldig is (info mailadres) kan ik hiermee helemaal geen bedrijfspagina maken?

  admin

  14 February, 2012 Reply

  Hallo Danique,

  Dat kan inderdaad niet met een info adres.

   22 May, 2012 Reply

   Hoe hebben jullie dit probleem opgelost? Ik heb inmiddels een ander mail adres
   aangemaakt, dit ook bij facebook bij de gegevens neergezet, maar hij
   blijft zeggen 'ongeldig mailadres'

26 February, 2012 Reply

Ik heb een zakelijke pagina. Het viel me op dat Facebook weer een toepassing veranderd heeft. Voorheen kreeg ik in mijn
e-mailbox een bericht dat een persoon mijn bedrijfspagina heeft ‘geliked’. Ik kon dan hun
fotootje zien enzo. Nu kan ik alleen zien dat het aantal toeneemt, maar wie zich
heeft aangemeld niet.

 Ik doe/deed namelijk bijv. kortingsacties. Maar nu kan ik de likes niet verifieren met mijn klantenbestand. En klanten dus niet de beloofde korting geven. Help. Weet iemand hoe ik dit (opnieuw) in kan stellen? Of een andere oplossing? Thanks voor reactie bij voorbaat.

04 March, 2012 Reply

Hallo social-medium-toppers!!

Ook ik heb een vraag; een paar maanden geleden heb ik een bedrijfspagina aangemaakt van mijn onderneming, deze staat nu op mijn persoonlijke pagina [eigenaar bij...]. Nu wil ik mijn bedrijfspagina [eindelijk] gaan upgraden en volledig maken alleen als ik op mijn bedrijfspagina klik zie ik nergens een knop of een mogelijkheid waar ik bv. mijn logo kan uploaden of andere gegevens kan aanpassen, wat zie ik de hele tijd over het hoofd?

Dank vast.

  12 March, 2012 Reply

  U kunt klikken op het vakje waar de logo/foto staat. U krijgt dan de optie om een logo/foto  te uploaden.

  Mvg,
  http://www.facebook.com/JelmerMedia

05 March, 2012 Reply

Dit was handig, dankjewel voor het overzicht!

08 March, 2012 Reply

Beste Matthijs,

Wellicht kan jij mij antwoord geven op twee vragen want ik kom er niet uit...:-(
Onlangs heb ik een bedrijfspagina aangemaakt.
Om te schakelen van mijn gewone naar bedrijfspagina moet ik het 'driehoekje naar beneden' aanklikken toch?
Punt is dat de optie van bedrijfspagina 9 van de 10 keer niet wordt geboden!
Ik zie dan alleen maar account, privacy, afmelden en help. Géén bedrijf te zien!
Dit is dsu meestal het geval, slechts héél soms wordt de optie tot schakelen wel geboden. 1x en dan lange tijd weer niet.
Heb ik ergens iets fout gedaan of gaat dit buiten mij om?

Tweede vraagje is vast simpeler :-)
Ik wil op mijn website een link naar de bedrijfspagina plaatsen.
Heb de button via Javascript, hoef alleen maar mijn fb account toe te voegen. Maar wat zijn dat voor gegevens? Ik kan nergens iets vinden.
Gevalletje van niet weten waar ik moet zoeken?

Ik kijk je reactie reikhalzend tegemoet.

Groet,
Irene

13 March, 2012 Reply

Hoi  Matthijs, Ik heb een persoonlijke pagina, voor mijn famillie en vrienden, en een bedrijvenpagina voor de vereniging Hoekschewaards Landschap.
Ik wil mijn persoonlijke pagina gewoon afgeschermd houden en alleen laten zien aan mijn famillie en vrienden.
Maar de pagina voor HWL wil ik helemaal openbaar hebben en dat lukt maar niet.

Als ik niet ingelogd ben en ik ga naar de link van HWL dan moet ik eerst inloggen wil ik de pagina kunnen zien.

Wat doe ik verkeerd?

13 March, 2012 Reply

Dit is de HWL pagina www.facebook.com/hoekschewaardslandschap

29 March, 2012 Reply

Matthijs, duidelijk artikel! Enkele vragen nog: ik kan bij mijn bedrijfspagina https://www.facebook.com/#!/Coachingentraining in het beheerscherm niet zien of ik nou wel of geen abonneerknop heb. De privacy instellingen heb ik gecontroleerd, dat moet goed zitten. Mijn persoonlijk profiel heeft wel een abonneerknop. Hoe krijg ik de abonneerknop op mijn bedrijfspagina? Ook heb ik een tab "Gratis tips" met daarin een inschrijfformulier. Bezoekers kunnen zich op die manier abonneren op mijn gratis E-zine wat 2 wekelijks verschijnt. Ik wil op die pagina tekst toevoegen, dus los van het inschrijfformulier. Ik kan niet ontdekken hoe ik dat voor elkaar krijg. Kun je me adviseren?
ik hoor het graag! Alvast bedankt! Groet
Ingrid

10 April, 2012 Reply

Dit artikel heeft mij enorm geholpen bij mijn eerste stappen in de wondere wereld van FB en het opzetten van een pagina voor mijn bedrijf. Thanks!

  24 May, 2012 Reply

  Goed dat je pagina in de lucht is Miriam,  wij hebben minimaal 2 Facebook-tips per week om er meer uit te halen op http://www.socialmediaacademie.nl

11 April, 2012 Reply

Beste Matthijs,

Ik heb een vraagje, wij hebben een verkeerde pagina aangemaakt en wij hebben natuurlijk ook op deze pagina likes verzameld. Is er een mogelijkheid om de likes van die pagina over te zetten naar mijn nieuwe pagina?

Alvast bedankt!

12 April, 2012 Reply

Beste facebookers
ik heb een vraag. Ik heb een bedrijfspagina aangemaakt onder mijn privé pagina. Als ik via mij iPhone een foto deel op de bedrijfspagina komt hij wel op mijn tijdlijn op de bedrijfspagina maar wordt niet gedeeld met mijn 'likkers' in het nieuwsoverzicht. Is dit een foutje van de Facebook app?
Weet iemand hoe dat komt?

  18 July, 2012 Reply

  Hier heb ik ook last van! Maar weet ook niet hoe ik dit moet oplossen!

13 April, 2012 Reply

Vraag: ik heb een bedrijfspagina op Facebook (http://www.facebook/com/coachsoest). Dacht dat ik daarmee goed te vinden zou zijn op FB. Nu blijkt dat als anderen 'coach soest' o.i.d. intikken in het zoekveld, mijn pagina niet verschijnt. Ik merk inmiddels ook dat ik niets kan aanpassen bij mijn instellingen (de beschrijving van mijn activiteiten uitbreiden bv). Wat kan hier aan de hand zijn? Als iemand mij hiermee kan helpen, graag! Dank alvast!

18 April, 2012 Reply

hallo,ik kom er niet uit.....ik heb een bedrijvenpagina. tot 2 dagen geleden verliep alles prima. Nu krijg ik sommige reacties op mijn posts wel en andere niet. ik kan in de statistieken bijvoorbeeld zien dat een bepaalde post gedeeld op geliked is maar krijg daar geen e-mail bericht meer van en zie dat ook niet onder aan het artikel. maar dus alleen in de het analyse overzicht. ik kan dus ook geen reactie geven naar mensen die gereageerd hebben. iemand een idee? heb ik iets verkeerd gedaan wellicht? 

03 May, 2012 Reply

Hi,
had vraagje waar iknt uitgeraak, heb persoonlijke pagina en bedrijfspagina.
nu wil ik als werkgever die bedrijfspagina ingeven maar hij neemt het niet,
geef de naam in en krijg wel de link naar een pagina met die naam(leeg) maar niet de mijne!

08 May, 2012 Reply

Hallo,

Ik wil graag mijn Twitter Account (bedrijf) aan mijn Facebook pagina (bedrijf) koppelen. Dus dat mijn twitter berichten op de facebook pagina worden getoond.
De facebook pagina hangt echter onder mijn prive account en als in twitter wil koppelen aan Facebook, dan wordt twitter-bedrijf gekoppeld aan facebook-prive.
Wie heeft de oplossing??? Bij voorbaat dank voor jullie reacties!

09 May, 2012 Reply

Beste Matthijs,

Ik heb een persoonlijke pagina en een bedrijfspagina aangemaakt, maar als ik via mijn persoonlijke pagina mijn bedrijf als werkgever probeer in te vullen, vindt het systeem mijn bedrijfspagina niet. Wat gaat er mis?
Alvast Bedankt!

Sandra

  27 May, 2012 Reply

   hET LUKT MIJ OOK NIET, IK BLIJF DE PAGINA MET HET KOFFERTJE HOUDEN .........

   30 May, 2012 Reply

   Ik heb per ongeluk ook een pagina aangemaakt die ik nu niet meer kan beheren, ook eentje met een koffertje erop. Een communitypagina is dat volgens mij. Ik kan er wel op inloggen, maar ik kan hem niet verwijderen. Dat wil ik wel graag, want ik heb inmiddels een goede pagina aangemaakt voor het bedrijf. Hoe kan ik die foute pagina, die met dat koffertje, verwijderen?

    14 June, 2012 Reply

    Ik heb op Frankwatching.nl een artikel gevonden over hoe je een account van Facebook verwijderd. Eindelijk!

     14 June, 2012

     VerwijderT moet dat zijn natuurlijk...

16 May, 2012 Reply

"Nodig mensen uit om jouw bedrijfspagina te liken. Dit doe je door op button voorstellen aan vrienden te klikken en URL van jouw bedrijfspagina te verspreiden via Twitter, Linkedin, e-mail etc. Als je interessante inhoud op je bedrijfspagina hebt staan, gaan ze jouw bedrijfspagina en artikelen hopelijk delen met hun vrienden."

Waar vind ik dit? Ik heb een amusementspagina, maar kan niemand ander liken, en ook niemand uitnodigen. Kan wel publiek opbouwen, maar dit moet via je email, en daar heb ik de juiste contacten niet in staan.

  17 May, 2012 Reply

  dat heb ik nu dus ook dus ik lees even mee!!

21 May, 2012 Reply

ik wil bij mijn account een bedrijfspagina maken. Ben nu geblokkeerd! bij de lokale vraagt men steeds om de plaats in te vullen, terwijl de plaatsnaam er staat. Bij bedrijf krijg ik; u gaat te snel / onjuist gebuik en ben ik geblokkeerd. Wat doe ik fout?

Groeten, Ingrid

21 May, 2012 Reply

Dit vind ik nog eens duidelijk. Fijn dat ik deze tekst kon lezen en er van kon leren.

22 May, 2012 Reply

Hallo, ik heb een bedrijvenpagina aan mijn prive FB gemaakt! nu heb ik twitter aan mijn fb gekoppeld! maar nu komen twitter berichten op mijn prive fb tercht ipv op mijn bedrijfspagina, weet iemand hoe ik dat kan oplossen?

Bas

  22 May, 2012 Reply

  Dat was dus inderdaad ook mijn vraag. Jij al een oplossing??

   24 May, 2012 Reply

    Op deze manier kan dat Lizzy: http://www.socialmediaacademie.nl/koppel-je-twitter-account-aan-je-facebook-profiel/

  24 May, 2012 Reply

  Hallo InfBaso, dat kan op deze manier: http://www.socialmediaacademie.nl/koppel-je-twitter-account-aan-je-facebook-profiel/

  01 September, 2012 Reply

  Je kunt in twitter volgens mij aangeven welke pagina's twitter mag gebruiken voor het posten van je tweets. Daar kun je aangeven dat je 't alleen op je bedrijfspagina wilt.
  Ik ben er overigens van afgestapt en ben het omgekeerde gaan doen: facebookupdates automatisch laten tweeten. Dat bevalt me tot nu toe veel beter...

  groetjes,
  Wendy 
  Serena Levenskunst

24 May, 2012 Reply

 Hallo,

Ik zou graag mijn facebook site koppelen aan mijn eigen site. Hoe kan ik dit doen?

27 May, 2012 Reply

Bedrijfspagina is gelukt, echter als ik mijn bedrijfspagina wil koppelen aan mijn persoonlijke pagina ( zodat als je owner..... aanklikt je wordt doorgelinkt, hoe doe ik dat ? Ik blijf de pagina met het blauwe koffertje houden :-(

31 May, 2012 Reply

[...] https://www.socialmedium.nl/facebook/stappenplan-voor-het-maken-van-je-bedrijfspagina-in-facebook/ [...]

31 May, 2012 Reply

Graag je mening hierover: momenteel ben ik in contact met een bedrijf dat zich een 'persoonspagina' heeft aangemaakt. Dus als personen vrienden willen worden met het bedrijf moeten ze ook een vriendschapsverzoek versturen net zoals dat met vrienden onderling gaat. Hoe een bedrijf te overtuigen dat een bedrijfspagina veel interessanter voor hen is? 

Bedankt alvast!

  01 September, 2012 Reply

  Gewoon: wanneer je als bedrijf een persoonlijk profiel gebruikt voor zaken, ga je tegen de regels van Facebook in... zie meer info bij bijv. Erno Hannink (www.ernohannink.nl)

  mvg,
  Wendy Kotterink
  Serena Levenskunst

04 June, 2012 Reply

Goeiemorgen Matthys,

Mijn bedrijf kan ik alleen vinden onder 'Plaatsen' en niet als pagina. Kan ik dit veranderen.
Ook moet ik nu met mijn prive acc op mijn bedrijfspagina komen en ik kan mijn pagina niet vastleggen en geen beheerders beheren meer aanklikken? Hoe kan dit??

Met vriendelijke groet,

Stephan

05 June, 2012 Reply

Ik probeer een bedrijfspagina aan te maken via mijn persoonlijke account. Ik kies 'lokaal bedrijf' en vul al mijn gegevens in, accepteer de voorwaarden. Dan op 'maak pagina'.  En dan krijg ik de melding 'vul plaats in' terwijl ik toch echt alles heb ingevuld. Wie weet raad?

  12 January, 2013 Reply

  Is je probleem al opgelost? Ik heb nl hetzelfde probleem

   19 January, 2013 Reply

   ik heb ook dit probleem, iemand een oplossing?

    09 October, 2013 Reply

    Je moet even wachten tot in dat veld een naam wordt voorgesteld waaruit je kunt kiezen. Wanneer je gekozen hebt is het wél goed.

07 June, 2012 Reply

Hoi Matthijs,

We hebben een leuke bedrijfspagina aangemaakt en nu willen we eerst likers genereren door eerst als beheerders vrienden vanuit onze eigen FBaccount uit te nodigen. Nu zou er ergens een button met voorstellen aan vrienden moeten zijn, maar deze kan ik nergens vinden. Er is wel een optie 'vrienden uitnodigen', maar als ik daar mijn vrienden aanklik gebeurd er blijkbaar niets. Wat doe ik fout?

Alvast bedankt!
Maartje

  21 July, 2012 Reply

   Hoi Maartje, weet jij het antwoord al want ik ben daar ook benieuwd naar? Zou je het antwoord eventueel willen doormailen naar annemarije_22@hotmail..com? Dank!

  01 September, 2012 Reply

  ik heb het onlangs ontdekt: je moet naar je persoonlijk profiel gaan, en van daaruit naar je zakelijke pagina (bijv. via de zoekbalk). Dan kun je via het administratiepaneel je vrienden uitnodigen. 
  Als ik iets niet direct kan vinden via mijn zakelijke pagina, probeer ik het tegenwoordig eerst via mijn persoonlijk profiel, vaak kom ik er dan wel uit. 
  Succes ermee!

  Wendy Kotterink
  Serena Levenskunst
  (www.facebook.com/serenalevenskunst)

12 June, 2012 Reply

Hoe zorg ik ervoor dat niet de persoonlijke pagina, maar wel de bedrijfspagina gebruikt wordt ?
Nu komt nog alle nieuws toe op het prikbord van mijn persoonlijke pagina.

14 June, 2012 Reply

Interessant! Begrijp ik nou goed dat je nooit een bedrijfspagina op kunt zetten, zonder dat je een persoonlijk profiel hebt? 

24 June, 2012 Reply

Beste Matthijs, 
hoe maak ik een extra persoonlijke app? Behalve foto's, video's, evenementen, vind-ik-leuks en  notities zie ik bij een heleboel bedrijfspagina's nog een heleboel andere apps staan, maar ik kom er niet achter hoe je dat voor elkaar krijgt.  
Alvast bedankt!
Margo

02 July, 2012 Reply

Vraagje, ik heb een bedrijfspagina aangemaakt, maar als je de pagina zoekt zie je dat ie onder de categorie "plaatsen" valt i.p.v. "pagina's". Iemand enig idee hoe dit kan en hoe ik het aan kan passen naar de categorie "pagina's"?

15 July, 2012 Reply

[...] ze veronderstellen dat het tijdrovend en ingewikkeld is. Terecht of onterecht? Lees de uitleg van Matthijs Douwes op socialmedium en oordeel [...]

02 August, 2012 Reply

Beste Matthijs, Ik heb een bedrijfspagina aangemaakt, maar nu ik wil aanmelden word ik naar een 'adverteren op Facebook' pagina geleid en kom ik er niet meer in....??? Hoe kan dat, wat heb ik verkeerd gedaan en hoe los ik dat op??

06 August, 2012 Reply

Trendy jurkjes en Damesschoenen bij M-Fab!

Like us on Facebook: https://www.facebook.com/MFabShoesClothing

07 August, 2012 Reply

Kun je mij aub vertellen hoe ik van onze bedrijfspagina (Sevagram) terecht kom op een andere bedrijfspagina?
Ik kan het nl. niet vinden op onze bedrijfspagina.

10 August, 2012 Reply

Matthijs, ik kan bij mijn bedrijfspagina http://www.facebook.com/pages/Warande/324972424228524?ref=hl in het beheerscherm niet zien of ik nou wel of geen abonneerknop heb. De privacy instellingen heb ik gecontroleerd, dat moet goed zitten. Mijn persoonlijk profiel heeft wel een abonneerknop. Hoe krijg ik de abonneerknop op mijn bedrijfspagina? Alvast bedankt! Groet Nicole (n.hopster@

  admin

  15 August, 2012 Reply

  Hoi Nicole,

  De abonneerknop kan je alleen toevoegen bij je persoonlijke account voor de openbare updates, je hoeft dan dus geen vrienden te zijn om de updates te zien in je nieuwsoverzicht. Bij een bedrijfspagina ontvangen mensen de updates automatisch als ze op 'vind ik leuk' klikken. Bij een persoonlijk profiel heb je vrienden en doe je eerst een vriendschapverzoek. Een bedrijfspagina heeft fans, om fan te worden hoef je geen 'fanverzoek' te doen, vandaar.

  Groet! Matthijs

20 August, 2012 Reply

Ik heb een pagina aangemaakt van mijn bedrijf. Ik heb zo'n 3 weken geleden uitnodigingen verstuurd om te liken. Maar het was vakantie periode dus geen goed timing en wil graag nog een keer een verzoek sturen. Heeft iemand een idee hoe dat kan? ik hoor het graag!

28 August, 2012 Reply

Hoe kan ik een pdf bestand/folder uploaden op mijn bedrijfsfacebookpagina?

13 September, 2012 Reply

Hoi,

Ik heb aan mijn prive Fb pagina een extra pagina aangemaakt. Als ik op die "zakelijke" pagina een berichtje schrijf zie ik dat niet terug op mijn prive tijdlijn en dat zou ik wel graag willen. Is dit eenvoudig te realiseren?

Alvast bedankt voor het meedenken.....

Groeten, Nicolette

14 September, 2012 Reply

Deze vraag staat al een keer in dit forum maar nog geen antwoord. Wie kan mij helpen met het volgende probleem: Kan iemand mij misschien helpen?
Voor ons bedrijf heb ik ook een bedrijvenpagina aangemaakt. Nu willen collega's in hun profiel toevoegen dat ze bij ons werken (via 'profiel bewerken' en dan 'opleiding en werk') . Daarbij willen ze de link naar onze fanpagina. Dat gaat normaal automatisch door de naam van de organisatie in te typen. De fanpagina wordt dan automatisch gegenereerd als je de beginletters van de bedrijfsnaam invoert: in hun profiel wordt dit een link, waarmee je (na er op te klikken) direct naar de bedrijvenpagina gaat. Nu doet ie dat bij de ene collega wel en bij de andere niet. Degenen bij wie het niet lukt, krijgen dan een lege pagina (koffertje) van ons bedrijf te zien. Er is geen leeftijds- en ook geen landgrens ingesteld. Ook eerst de pagina 'liken' werkt niet. Hoe kant dit?

20 September, 2012 Reply

Hoe zorg ik ervoor dat bezoekers en/of "likers" van mijn bedrijfspagina niet zien welke prive-persoon op Facebook hierachter zit?

24 September, 2012 Reply

Ik heb mijn (bedrijfs) facebookpagina toegevoegd om ook te kunnen inchecken. Volgens Facebook is dat ook gelukt, maar als ik wil inchecken via mijn telefoon wordt mijn bedrijf niet weergegeven, wel andere bedrijven hier in de buurt. Weet iemand hoe ik ook via de telefoon met "inchecken" gevonden kan worden?

24 September, 2012 Reply

sushitogo57 op de voorstraat in utrecht is u dankbaar voor de informatie

03 October, 2012 Reply

Bezoek de facebook pagina van Autoplaza Twente en geeft het een LIKE!
Wanneer je mij een like geeft krijg je een like terug!

www.autoplazatwente.nl

Groeten Autoplaza Twente

Http://facebook.com/autoplazatwente

10 October, 2012 Reply

hoi,
ik zie door de Facebook-bomen even het bos niet meer....
Hoe kan ik een zakelijke FB-pagina maken zonder likes maar met vrienden. Ik heb ooit (foeifoei) wel eens een zakelijke pagina als persoonlijk profiel gemaakt en dan krijg je alle vrienden te zien. ook heb ik een zakelijke pagina met alleen maar 'like' mogelijkheden. Maar goed, nu moet er dus een 'normale' zakelijke pagina met vrienden, zonder likes komen. Volgens mij kan dat helemaal niet. Ook krijg je volgens mij allemaal vrienden-info (zoals wanneer iemand bv naar het voetbal gaat) op je zakelijke pagina die je helemaal niet wilt.

Iemand de tip en info?

mvrgr

Iris

15 October, 2012 Reply

Ik heb een eigen fb pagina en een bedrijfspagina gemaakt. Het vervelende is dat de twee pagina's met elkaar zijn gelinkt. Dus als ik via mijn bedrijfspagina mensen uitnodig om vriend te worden, worden ze op mijn eigen pagina geplaatst en ik wil dit gescheiden houden. Hoe moet ik deze twee pagina's scheiden? HELP

16 October, 2012 Reply

Ik heb een vraag over een bedrijfspagina op Facebook. Er is een pagina aangemaakt en deze is onvindbaar. In de zoek balk op Facebook en op google is de pagina niet te vinden. Ik heb vervolgens de naam aangepast in de hoop dat de pagina vindbaar wordt maar zonder resultaat. Wat moet of kan ik doen op Facebook zodat mijn bedrijfspagina zichtbaar word?

Alvast bedankt voor uw reactie.

  22 January, 2013 Reply

  Ik heb het zelfde probleem als Rene.. niet iedereen kan het vinden en mensen kunnen niet inchecken op mijn pagina. Hoe kan ik dit oplossen??

  11 March, 2014 Reply

  Ik ook. Pagina bestaat niet blijft hij zeggen

01 November, 2012 Reply

[...] van Facebookpagina’s en –campagnes. Een van onze best gelezen posts binnen ons blog is het stappenplan voor het maken van je bedrijfspagina in Facebook. Facebook heeft de laatste tijd zoveel veranderingen doorgevoerd dat ik het tijd vond voor een [...]

11 November, 2012 Reply

Ik heb een persoonlijke pagina en een zakelijke pagina gemaakt echter werkt het nog niet goed. op mijn persoonlijke pagina staat eigenaar bij ... als ik daarop klik zie ik niet mijn bedrijfsgegevens? Daarnaast kan ik nergens vinden punt 13 uit je lijst button voorstellen aan vrienden? Ik heb internet al afgezocht maar helaas geen succes. je beschrijving hierboven is erg duidelijk maar kan nog wel wat aanvullende hulp gebruiken. Ik verneem graag je reactie

14 November, 2012 Reply

Een vraag, als je een eigen bedrijf pagina op internet hebt. Iemand klikt op "vind ik leuk" en klikt dan weer op "Vind ik niet meer leuk" krijg je dan toch een melding?

16 November, 2012 Reply

Ik zou graag, naast mijn  privé facebook account, een zakelijk facebook account maken en daaraan mijn zakelijke pagina koppelen, is dat mogelijk? Als ik nu mijn zakelijke emailadres intik zegt facebook dat ik een geldig emailadres in moet voeren. Ik dacht dat ik dus gedaan had ... het emailadres is info@talent4work.nl

20 November, 2012 Reply

Op mijn zakelijke pagina geeft iemand een like maar komt niet in de lijst terecgt? van liker terecht??

Weet iemand hoe dat kan?

Gr Ans

20 November, 2012 Reply

Iemand geeft op de zakelijke pagina een like maar deze  komt niet in de lijst van de likers terecht?

Weet iemand hoe dat kan?

22 November, 2012 Reply

Wie weet kan iemand mij helpen.
Ik ben sinds een tijdje actief bezig met mijn Facebookpage voor mijn bedrijf. Daarnaast heb ik al jaren een persoonlijk Facebook-profiel.
Nu probeer ik tip 8 van hierboven toe te passen 
(8. Volg vanaf je bedrijfspagina andere bedrijfspagina die je interessant vindt. Zo kom je zelf bij meer mensen in de picture en blijf je zelf goed op de hoogte.)
Echter, dit lukt me niet omdat ik (zelfs wanneer ik vanaf mijn zakelijke pagina begin) alleen maar als privepersoon andere bedrijven kan liken.

Kortom; HOE KAN IK VANUIT MIJN ZAKELIJKE PAGINA BEDRIJVEN LIKEN?

Groeten,
Ruben Klerkx
www.facebook.com/SchoolkampNL

  24 May, 2013 Reply

  Heeft u hier al antwoord op gehad? ik zit met het zelfde probleem

03 December, 2012 Reply

kan je alleen een zakelijke facebook hebben

20 January, 2013 Reply

Moet je voor een bedrijfpagina op facebook betalen ?

  05 March, 2013 Reply

  nee het is helemaal gratis! je hebt wel dingen waar je voor kan betalen. maar als je dat niet wil kan je een gratis bedrijfs pagina aanmaken.

10 February, 2013 Reply

ik heb een bedrijfspagina aangemaakt en wil nu ook een persoonlijke pagina aanmaken met hetzelfde emailadres en wachtwoord. Kan dat? Ik kan alleen maar vinden hoe jee een bedrijfspagina toevoegt aan een persoonlijke pagina en niet andersom...

20 February, 2013 Reply

ik snap wr niks van
 

21 February, 2013 Reply

Ik beheer de bedrijfspagina van mijn werkgever en als ik nu een andere bedrijfspagina like, komt hij als like op mijn persoonlijk profiel te staan i.p.v. de bedrijfspagina. Kan ik dit aanpassen, zo ja, hoe?

Alvast bedankt!

13 March, 2013 Reply

Hoe kan ik mijn bedrijfsemail koppelen aan de pagina?

14 March, 2013 Reply

Ik heb een prive account. Nu heb ik een zakelijke pagina aangemaakt maar kom niet verder tot stap 3 daarna zegt facebook Deze gebruiker komt niet in aanmerking om een gebruikersnaam te claimen. Wat te doen ?

14 March, 2013 Reply

ik heb een vraag. Ik heb al een tijdej een prive pagina en een zakelijke pagina. Voor beide pagina's heb ik een afzonderlijk account en inlogcode. Blijkbaar heb ik de instructie niet goed uitgevoerd, en dus heb ik nu 2 pagina's die niet gekoppeld zijn.
Is het mogelijk om ze alsnog aan elkaar te koppelen, zodat ik ze vanuit 1 account allebei kan beheren.
Ik heb nu het advies gekregen om een hele nieuwe pagina te maken, maar dan ben ik natuurlijk al mijn gegevens en mijn 'likers' kwijt.
Ik hoop op een antwoord!

groet

nicole

22 March, 2013 Reply

is het ook mogelijk dat mensen je bedrijfspagina kunnen bekijken zonder dat ze zich hoeven aan te melden op facebook?

31 March, 2013 Reply

Ik zou graag naast mijn persoonlijke facebook een hobbypagina hebben waar ik ook dingen te koop aan bied op kleine schaal, wat kan ik dan het beste doen, en moet je dan ook een kvk hebben, of is dat niet nodig? bvd, vrgr Regina

  03 April, 2013 Reply

  Mercadoo.com voor een webshop voor prive en zakelijk gebruik voor prive geen kvk nodig!

15 April, 2013 Reply

een aantal bedrijven vragen of ik voor hen een bedrijfspagina aan kan maken, leuk! Maar onder wel account ga ik dat dan doen? Zijn verschillende bedrijven..

18 April, 2013 Reply

Ik heb op mijn persoonlijke pagina (hantayofrans) een extra pagina gemaakt waarop ik mijn bedrijf presenteer en ook berichten erop zet. Mijn persoonlijke pagina is voor vrienden toegankelijk, maar die bedrijfspagina lijkt dan onder die persoonlijke pagina te vallen want ik kan de toegankelijkheid van berichten daarop niet apart instellen (openbaar bv). Doe ik iets fout?

25 April, 2013 Reply

[...] Maak een bedrijfspagina op Facebook als je dat nog niet had. https://www.socialmedium.nl/facebook/stappenplan-voor-het-maken-van-je-bedrijfspagina-in-facebook/ [...]

09 May, 2013 Reply

[...] Maak een bedrijfspagina op Facebook als je dat nog niet had. https://www.socialmedium.nl/facebook/stappenplan-voor-het-maken-van-je-bedrijfspagina-in-facebook/ [...]

10 May, 2013 Reply

ik heb een facebookpagina aangemaakt voor het bedrijf maar ik heb de verkeerde gekozen, hoe kan ik dit veranderen.

Ik heb nu lokaal bedrijf maar ik wil naar bedrijf, organisatie of instelling

22 August, 2013 Reply

Hallo, ik kwam op een pagina een soort puntensysteem tegen, waarbij mensen sterren konden aanvinden om het bedrijf te waarderen.
Hoe krijg ik dit op mijn FB pagina?

zie deze pagina als voorbeeld, onder "aanbevelingen" kunnen mensen sterren aanvinken.
kan dit alleen wanneer je als Plaats bent geregistreerd?

09 September, 2013 Reply

Ik heb nu een bedrijfspagina aangemaakt via mijn nieuwe persoonlijke pagina.
Ik zou alleen heel graag mijn persoonlijke pagina nu verwijderen en de bedrijfspagina aanhouden. Gaat dit? en zo ja Hoe moet ik dat doen?

01 October, 2013 Reply

Ik ben bezig een bedrijfspagina aan te maken, maar krijg steeds het label "gesponsord" bij het bedrijfstype. waar komt dat vandaan en hoe krijg ik het weg?

01 October, 2013 Reply

Hallo, ik heb een dringende vraag.

Ik heb een pagina aan gemaakt voor mijn bedrijf. waarschijnlijk heb ik deze niet opgeslagen als officiële pagina want bij de zoek termen en als ik op mijn persoonlijke pagina wil aangeven dat ik daar werk komt de naam van mijn bedrijf niet naar boven. hoe kan ik dit aanpassen?

08 October, 2013 Reply

[...] Vind je het maken van je eigen webshop nog een brug te ver. Probeer je spullen dan te slijten op Marktplaats of Etsy. Je kunt ook een pagina maken op Facebook. Lees hier hoe je dat doet. [...]

16 October, 2013 Reply

Wij hebben van onze salon een facebook pagina gemaakt maar kunnen geen kaart toevoegen en mensen kunnen niet bij ons inchecken. nou heb ik al wel op google gezocht en die stappen gevolgd maar er staat bij onze instellingen en gegevens nergens dat ik een kaart toe kan voegen. Iemand hulp hierbij?

28 October, 2013 Reply

Ik wil ook graag een zakelijke account aanmaken bij Facebook. Ik lees hier echter nogal wat issues die mij nou niet direct enthousiast maken. Hebben de meesten van jullie deze problemen inmiddels overwonnen? De zakelijke account is trouwens voor www.jouwkadowinkel.nl
Iemand nog tips?

04 November, 2013 Reply

Is het mogelijk om een EXTRA bedrijf aan je profiel toe te voegen? Ik ben namelijk voor mijn werk al beheerder van een bedrijfspagina...

mvg,
LTM

17 December, 2013 Reply

Kun je andere bedrijfpagina's liken/volgen? Zo ja hoe doe je dit?

26 December, 2013 Reply

Waarom kunnen volgers van mijn pagina via de pc wel vrienden uitnodigen om mijn pagina te liken, maar niet via een mobiel? dit kan bij andere pagina's wel. ik heb al van alles geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar. hoe kan dit??

08 February, 2014 Reply

waar kan ik de antwoorden lezen ?? zit nl met dezelfde vragen. Wil wel een bedrijfspagina aanmaken, maar wil dit niet gelinkt hebben met mijn persoonlijke pagina, wil dit gescheiden houden

10 March, 2014 Reply

is het toegestaan om een nog geen bestaand bedrijf te promoten op facebook en mag dat onder bedrijfspagina?

22 December, 2014 Reply

Hoe komt het dat ik wel kan zien dat er een aantal berichten in mijn inbox zitten, maar dat ik ze niet kan openen? Geen idee dus wie mij een bericht stuurt en wat er in staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *