Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

9 tips voor een succesvol blog

By admin | 20 January, 2010 | 2 Comment

Je hebt besloten dat een blog zinvol voor je bedrijf is. Maar hoe begin je en waar moet je op letten? Hieronder 9 tips om je blog een vliegende start te geven.

  • Denk goed na wat je met het blog wilt bereiken. En op welke doelgroepen je je richt. Heb je bijvoorbeeld een bijzondere werkwijze, of richt je je op een specifiek marktsegment? Of wil je je juist richten op een breed publiek? Pas je onderwerpkeuze en toonzetting hierop aan.
  • Zorg voor een relevant en persoonlijk blog. Lezers van je blog willen weten wat je mening is over trends in je sector. Als je een belastingadviseur bent, dan zijn je lezers ge√Ønteresseerd wat je hen adviseert te doen bij bijvoorbeeld een wetswijziging investeringsaftrek. Licht dit toe door middel van een voorbeeld uit de praktijk. Gebruik een informele stijl, maar zorg ervoor dat dit geen afbreuk doet aan je autoriteit op je kennisgebied.
  • Gebruik relevante zoekwoorden in je blog. Hierdoor nemen kansen toe dat je hoger scoort in de zoekresultaten van Google voor de juiste zoekwoorden.
  • Houd je lezers hongerig. Als je teksten boeiend, informatief en stof tot nadenken geven, dan zijn lezers eerder geneigd om terug te komen.
  • Maak geen verkoopverhaal van je blog. Gebruik je blog niet om reclame en marketing materiaal op te plaatsen. Lezers haken af als ze het gevoel krijgen dat het je alleen te doen is om je producten te verkopen. Houd in je achterhoofd dat een blog in de eerste plaats een netwerkmiddel is en geen salesmiddel.
  • Schrijf regelmatig nieuwe blogs. Lezers verwachten dat er regelmatig nieuwe blogs verschijnen. Als je een keer per maand een blog schrijft, dan is het lastig om lezers aan je te binden, laat staan een band opbouwen. Het is beter om vaker korte blogs te plaatsen, dan minder vaak een lange blog.
  • Overweeg om meerdere mensen te laten schrijven. Het schrijven van een blog kost tijd. Als meerdere mensen schrijven geeft dat verlichting, bovendien geven meerdere schrijvers meer diversiteit aan je blog.
  • Wees voorbereid dat je collega‚Äôs niet direct het nut van een blog inzien. Geef voorbeelden van mooie blogs en licht toe (indien mogelijk) hoe dit blog heeft bijgedragen aan beter klantencontact, meer verkopen of andere voordelen.
  • Vraag mensen uit je netwerk om advies. Wat zijn hun ervaringen? Hebben ze suggesties waar je over kan schrijven?

Wil je zelf snel aan de slag met een blog? Wij helpen je graag op weg, zie onze workshop wordpress voor beginners.

2 Comments

21 June, 2010 Reply

een blog kan zeker een handige tool zijn.
als je geen websites kan bouwen zeker aan te raden

23 March, 2015 Reply

Handige tips en een erg overzichtelijk artikel, bedankt daarvoor! Wel heb ik nog een paar aanvullingen, zo denk ik dat het erg belangrijk is dat artikelen actueel zijn. Dit spreekt aan tot mensen en zal wellicht ook leiden tot meer bezoekers in de toekomst. Daarnaast is het, zoals je al schrijft, ook leuk om te proberen of anderen je artikel willen plaatsen, maar ik heb zelf ondervonden dat dit vaak toch wat lastiger blijkt te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *