Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Treed uit de anonimiteit! Reageer op blogs met een gezicht!

By admin | 28 January, 2012 | 27 Comment

Nu ik 2 dagen bezig met #iederedagbloggen merk ik dat ik al wat reacties krijg. Ik vind reacties eigenlijk net zo belangrijk als het blog zelf. Reacties maken een blog levend, zorgen voor interactie, een discussie, een compliment of juist een sneer. Reacties geven je toch een gevoel van erkenning, van aandacht en bestaansrecht. (He wat voel ik me een exhibitionist, nu ik dit zo aan het schrijven ben). Met schaamrood op de kaken moet ik  bekennen dat zodra ik een blog heb geplaatst, ik alles vele malen check. Ik houd Google Analytics in de gaten (geweldig nu die real time optie), check mijn mail, surf continue naar bit.ly, volg de RT’s en schakel ondertussen naar Facebook. Iedere nieuwe lezer en reactie maakt mij blij.

Het lezen van blogs doe ik met grote gretigheid, ik wil zoveel mogelijk informatie opslaan en vind het geweldig om persoonlijke verhalen te lezen. Maar… ik reageer veel te weinig. Ik geef veel te weinig aandacht aan mijn medebloggers, die ik zo respecteer en waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Waarom neem ik  niet de moeite een reactie terug te schrijven? Is dat de vluchtigheid van het internet, de anonimiteit, laksheid of egoïsme? Ik kan er geen eenduidig antwoord op geven.

Treed uit de anonimiteit
En dan reageer je… Persoonlijk of anoniem? Anonieme reacties op een blog zijn een stuk minder leuk. Mijn nieuwsgierigheid wil weten wie er reageert, welke persoon zit er achter die reactie? Een gezicht of een foto maakt dat alles nog meer waard. Een anonieme persoon, een leeg poppetje, maar ook een logo van een bedrijf maken de reactie toch een stuk onpersoonlijker? Het is hetzelfde als je met een bivakmuts op je hoofd of vermomd de straat op gaat, bang om herkend te worden door de boze buitenwereld.

Hoe plaats je een foto bij je reactie
Met Gravatar.com is het heel makkelijk om een gezicht aan jouw reactie te geven. Het is een keer instellen en voortaan komt jouw foto altijd bij jouw reactie te staan.

1. Ga naar http://nl.gravatar.com/
2. Klik op aanmelden
3. Vul je e-mailadres in
4. Vervolgens krijg je een activatiemailtje en druk je op de link in de mail
5. Vervolgens kom je op een scherm waar je je gebruikersnaam en wachtwoord in kunt stellen
6. Voor het opgegeven emailadres kun je nu een foto instellen door op ” Voeg er een toe door hier te klikken” te klikken
7. Kies waar je de afbeelding van wilt afhalen
8. Kies een bestand en klik op volgende
9. Snij je foto bij en klik op bijsnijden en klaar
10. Vervolgens moet je jouw foto nog een waardering geven (ik ga ervan uit dat mijn lezers altijd voor G kunnen kiezen)
11. En je gravatar staat!

Iedere keer als je nu op een blog reageert met dat betreffende e-mailadres dan verschijnt die foto helemaal automatisch als reactie bij een blog. Op een account kun je verschillende foto’s en e-mailadressen instellen. Zo kun je ervoor kiezen om een zakelijke foto te koppelen aan een zakelijk e-mailadres en een prive foto aan een prive e-mailadres. Reageer je op een zakelijk blog met je zakelijke e-mail dan komt je zakelijke foto automatisch te voorschijn, reageer je op bijvoorbeeld een hobbieblog dan kun je weer je prive e-mailadres gebruiken en komt je prive foto te voorschijn!

 

Mijn Gravatar is al ingesteld, nu mijn reacties nog. Met hetzelfde voornemen als #iederedagbloggen ga ik nu ook #iederedagreageren ! Wie doet er mee?

 

 

27 Comments

28 January, 2012 Reply

Goede tip! Volgens mij heb ik een gravataraccount, maar geen idee meer wat er op staat. Ga t meteen checken!

28 January, 2012 Reply

Nou snap ik waarom jij altijd reageert met een foto... Zat me al wezenloos te zoeken in Wordpress. Thnx 4 the tip bolle ;)!

  admin

  28 January, 2012 Reply

  Waar ben je dan?

28 January, 2012 Reply

Ik geniet erg van het bloggen, van de reacties, en van mijn medebloggers.
Er is iets aan het ontstaan wat ik niet had verwacht.
En ik merk dat, hoe persoonlijker ik blog, hoe leuker het is.

  admin

  28 January, 2012 Reply

  Helemaal mee eens! Die persoonlijke blogs maken t echt!

28 January, 2012 Reply

Beste Simone,

Ik ben zelf actief op twitter met mijn account @rpown en sinds kort met de linkedin-groep Regionaal Platform Ondernemen en ik herken mijzelf volledig in jouw blog.

Op jouw vraag "Is dat de vluchtigheid van het internet, de anonimiteit, laksheid of egoïsme?" Is er denk ik ook geen eenduidig antwoord te geven. Het is waarschijnlijk een combinatie van deze factoren, maar de openheid van deze blog heeft mij er toch toe gezet om "eens een keer te reageren" .

Ik kijk uit naar de volgende blog!

  admin

  28 January, 2012 Reply

  Ik ga je volgen op Twitter! Tof dat je nu op mijn blog reageert en mijn openheid waardeert. Dank je!

28 January, 2012 Reply

Als het gewerkt heeft, dan wel. Spannend! Als het goed is, kun je nu zien wie ik ben, "warts and all".

  admin

  28 January, 2012 Reply

  Ik zie je :) super!

28 January, 2012 Reply

Superleuke blog! Ik doe mee met #iederedagreageren! Ik moet nog wel mn persoonlijke foto bij gravatar instellen!

  admin

  28 January, 2012 Reply

  Mooi dat je meedoet! En inderdaad snel die persoonlijke ava, is veel leuker dan zo'n logo.

   28 January, 2012 Reply

   Ik weet niet of je het al ziet maar heb het al veranderd hor Simone!

28 January, 2012 Reply

Thanx voor de tip, ik ga het nu doen!

28 January, 2012 Reply

Helmaal mee eens Simone! Maar ik merk wel dat sinds ik een gravatar heb en op Google+ sta ik overal mijn eigen hoofd tegenkom :-)

30 January, 2012 Reply

Simone, je gelooft het niet, heb al jaren een gravatar-account, maar sta toch altijd zonder foto bij reacties. Ik heb het een beetje opgegeven. Misschien een emailadres verwijderen? Geen idee.

30 January, 2012 Reply

Zie je wel? :-)

  admin

  30 January, 2012 Reply

  Wat vreemd... is het toevallig een hele grote foto? Heb je het op alle sites?

06 February, 2012 Reply

Hallo Simone,

Heb jij een verklaring waarom deze blog zoveel reactie oproept en de overige blogs minder.
De andere blogs zijn ook nuttig en leuk op te lezen. Is het dan toch het egoïsme van de lezer nu het niet over hun "zelf" gaat.

NB: Ik zie nog niet bij mij volgers staan

  admin

  07 February, 2012 Reply

  Hi Marco, Ik denk dat t vooral komt omdat ik op dit blog mensen uitlok tot een reactie... Wil je dus reacties hebben dan kun je op het eind waarschijnlijk het beste de lezer uitlokken... Daarnaast hebben we ook blogs waar we ontzettend veel reacties op hebben, maar dat zijn voornamelijk vragen. Zie bijvoorbeeld deze: https://www.socialmedium.nl/uncategorized/waarom-wordfeud-driedubbel-keer-leuker-is-dan-scrabble/

  Wat is je Twitternaam? Dan ga ik je volgen...

03 May, 2013 Reply

Hoi!
Ik kwam bij deze post door te googlen hoe ik een afbeelding bij m'n reacties kan krijgen. Nu is het zo dat ik op blogs vaak reageer met een naam en url omdat je dan, als je op mijn naam klikt, gelijk bij mijn blog uit komt. Nu heb ik net een foto ingesteld, maar deze komt er dan niet bij (waarschijnlijk omdat ik geen emailadres in hoef te vullen).
Heb jij enig idee hoe ik hier wel een foto bij krijg?

Groetjes Eva.

09 May, 2013 Reply

Even testen...

16 May, 2013 Reply

heel goed waarom anonime zijn

13 October, 2013 Reply

Leuk! Als mede-blogger is het checken oh, zo herkenbaar! En reacties geven je een tijdelijk gevoel van euforie in het begin. Een blijk van waardering en een teken dat men je vindt. Mooi hoe je dat zo hebt beschreven.

www.ikbenanne.nl

09 November, 2013 Reply

Ik reageer altijd persoonlijk. Ik vind het zelf ook veel fijner als ik zelf persoonlijke reacties krijg. Reacties op zichzelf zijn al leuk om te krijgen. Je krijgt dan het idee dat je niet voor niets schrijft.

www.mbfl.blogspot.com

15 January, 2014 Reply

Handig artikel!

06 February, 2014 Reply

Goede tip en ha het meteen even checken!

www.HippeStart.nl

03 August, 2014 Reply

hopelijk werkt het nu!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *