Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Vertel jouw verhaal met de nieuwe header image in je Twitter profiel

By admin | 1 October, 2012 | 0 Comment

Het is niet spiksplinternieuw. Maar wel recent. Sinds de laatste update van Twitter, een paar weken geleden, is het mogelijk om een headerbeeld toe te voegen aan je profiel. Deze nieuwe functionaliteit biedt veel nieuwe mogelijkheden voor jou als persoon. Natuurlijk zijn er ook de nodige nerds geweest die direct zijn gaan knutselen aan hun profielpagina en zo zorgen voor een gezonde portie oogsnoep, check: 50 creatieve Twitter header images.

Visuele trend van tekens naar pixels
De upgrade van het Twitter profiel past in de visuele trend die gaande is. We gaan van tekens naar pixels, alles wordt visueler. De upgrade van het profiel past ook in de lijn der verwachtingen als we kijken naar andere sociale netwerken, de timeline met bijbehorende omslagfoto’s van Facebook en Google + bijvoorbeeld.

We willen en kunnen meer vertellen met beeld
De header image optie biedt dus ruimte voor creativiteit en branding. We promoveren van de louter 160 tekens bio tekst met minimale avatar naar de 1252 x 626 pixel header image met ruimte voor beeld en tekst. De grotere afbeelding biedt de ruimte om jouw persoonlijkheid of merk visueel te vertalen en te vertellen. Ook de Twitter background blijft in tact en biedt personalisatie mogelijkheden, een visueel versterkende mix is natuurlijk het streven.

Hoe stel je de header image in op jouw Twitter profiel?
Twitter > profiel > instellingen > ontwerp > header. Selecteer “header wijzigingen” en upload een afbeelding naar keuze (aanbevolen afmetingen 1200×600, max 5mb). Zo simpel als het bij Facebook bijvoorbeeld is, is het hier niet. Je avatar komt in het midden over de header image heen en de tekst van je bio, locatie en website zijn standaard in het wit. Het kiezen van een juiste afbeelding die samen met je bio en je avatar je visuele verhaal versterken vergt dus de nodige tijd en precisie.

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *