Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Vine: revolutionaire video-sharings-dienst of voornamelijk fun?

By admin | 14 February, 2013 | 3 Comment

Twitter’s ‘Next Big Thing’, videosharing applicatie Vine maakt het nu naast de 140 tekens bevattende tweets ook mogelijk heel eenvoudig en snel video’s met een duur van 6 seconden  te delen met je tweeps. Heb jij al tig animated gifs gemaakt met deze populaire app Vine of heb je deze hype even gemist? Ik leg je kort uit wat Vine is, hoe het werkt en wat je ermee kunt. Enjoy!

Wat is Vine?
Vine is zoals gezegd Twitters nieuwste video-dienst. Met Vine maak je korte filmpjes van 6 seconden die steeds in de loop herhaald worden, een soort animated gifs. Je kunt zelf bepalen hoeveel shots je in deze 6 seconden neemt. Tot nu toe is er alleen een gratis iPhone app beschikbaar en heeft Vine nog geen Android versie uitgebracht.

Hoe werkt Vine?
Na installatie druk je in je homescreen rechtsboven op het video icoon om je eerste Vine video op te nemen. Vine neemt op als jouw vinger het scherm raakt, haal je je vinger van het scherm af, dan stopt de app met filmen. Zo kun je meerdere korte stukjes en shots achter elkaar opnemen, met of zonder geluid. Bovenin de app geeft de groene balk aan hoeveel tijd nog resterend is van de 6 seconden. Vine voegt je shots samen tot een video van 6 seconden. Na opname kun je je video delen op Twitter en Facebook en kun je een locatie (Foursquare) en een comment toevoegen. In Vine kun je ook gebruik maken van #hashtags en @mentions.

Welke mogelijkheden biedt Vine?
Vine is in de eerste uren van haar bestaan veelvuldig gedownload en gebruikt, natuurlijk barst het (ook) op Vine van de foodies, babies en flauwe grappen. Maar Vine biedt voor merken ook interessante mogelijkheden. Zie hier een paar creatieve ideeën van de early adopters onder de merken:

Dove

Malibu

 

General Electric

 

Het valt me op dat er nog weinig echt goede, gave en sprekende voorbeelden zijn van merken die Vine goed gebruiken. Persoonlijk verwacht ik toch KLM, Starbucks en Coca Cola op zeer korte termijn daar te treffen. Jij?

Of  Vine echt Twitters’ Next Big Thing wordt betwijfel ik…
Persoonlijk vind ik 6 seconden wel erg kort. In 6 seconden een verhaal vertellen is niet mis. Ik denk wel dat het voor een beetje merk met lef en een degelijke social media strategie goed is om te laten zien dat je de trends volgt en dat je aandacht hebt voor innovatie en dat je durft te proberen. De al oude social media wijsheid; trial & error 😉 komt dan ook hier weer van pas en moet gezien worden als een grote uitdaging. Dat meer mensen nieuwsgierig zijn en het gewoon eens uitproberen bleek afgelopen weekend wel.

Inspiratie nodig?
Op zoek naar inspiratie? Check dan VinePeek, hier kun je random nét geüploade Vines bekijken. Zoek je liever wat gerichter? Probeer dan VineRoulette eens, een mini zoekmachine die jou op #zoekwoord door alle Vines laat zoeken.

Natuurlijk heb ik ook even een Vine gemaakt bij ons op kantoor, als is deze moet ik toegeven weinig creatief 😉

 

 

 

3 Comments

15 October, 2013 Reply

[...] https://www.socialmedium.nl/twitter/vine-revolutionaire-video-sharings-dienst-of-voornamelijk-fun/ [...]

26 November, 2013 Reply

[...] [1] https://www.socialmedium.nl/twitter/vine-revolutionaire-video-sharings-dienst-of-voornamelijk-fun/ [...]

25 March, 2014 Reply

[...] Video dienst Vine, Vine voor [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *