Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Waarom zou je als ondernemer gaan bloggen?

By admin | 14 January, 2010 | 2 Comment

In mijn vorige blog adviseerde ik om een blog op je website te plaatsen om deze socialer te maken. In dit artikel leg ik uit wat een blog is en wat het nut van een blog voor je als MKB-er is.

Blog is een samentrekking van web en log. Net zoals schippers een logboek bijhielden van hun ervaringen, deden internetsurfers dat van hun opwindende ontdekkingstochten op het web. Tegenwoordig is een blog een chronologische weergave van gebeurtenissen, bevindingen, gedachten etc. Een blog is interactief, lezers kunnen reacties plaatsen. Ondernemers kunnen blogs gebruiken om bijvoorbeeld gebeurtenissen, trends en nieuws weer te geven. In een blog kan je laten zien wat jouw kennis is, hoe je tegen bepaalde zaken aankijkt en kan je je presenteren en profileren.
Waarom een blog beginnen?

  • Een blog leent zich uitstekend om je op ongedwongen te presenteren aan je huidige en potenti√´le klanten. In je blogs klinkt de kwaliteit en meerwaarde en jouw kennis en ervaring van je product of dienst door. Klanten zijn goed op de hoogte van je bedrijf en begrijpen beter wat je doet en levert. Hierdoor kan je makkelijker nieuwe klanten aantrekken en worden de bestaande klanten loyaler.
  • Omdat een blog interactief is, helpt het om inzicht te krijgen in de behoeften en interesses van je klanten. Deze informatie kan je gebruiken om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen, of je huidige aanbod te verbeteren.
  • Een blog zorgt ervoor dat je bedrijf levendig en toegankelijk overkomt. Een goede website is nodig om je producten of diensten te promoten en toe te lichten. Een blog vermenselijkt je bedrijf. Klanten zijn hierdoor loyaler en trouwer.
  • Een blog werkt uitstekend om je positie in zoekmachines te verbeteren. Het aandeel van dynamische content ‚Äì waaronder blogs ‚Äì in de zoekresultaten van Google neemt sterk toe. Een wekelijks nieuw blog wordt door Google veelal beter ge√Øndexeerd dan een statische website.
  • Blogs zijn goedkoop, zo niet gratis. Opensource aanbieders van blogsites zijn gratis, andere rekenen lage tarieven. Ik heb goede ervaringen met WordPress.

In mijn volgende artikel leg ik uit hoe je blog een succes kan worden.

Wil je zelf snel aan de slag met een blog? Wij helpen je graag op weg, zie onze  workshop bloggen voor beginners.

2 Comments

15 January, 2010 Reply

Hey Matthijs,

enorm leuke artikelen. Nu weet ik waar ik mijn klanten naartoe kunt sturen, als ze aan mij vragen: "En hoezo zei je ook al weer, dat ik een blog moest beginnen...?".

Heel helder en duidelijk!

26 January, 2010 Reply

eerste vraag die bij mij op komt: "heb ik daar tijd voor dan ?" ik kom veel bij MKB'ers, ben benieuwd hoeveel tijd het (naar jullie idee) bespaard om te bloggen i.p.v. netwerken, ontmoeten etc.

Vergeet niet dat MKB'ers hard werken en nauwelijks tijd over hebben voor zaken daarnaast.

Ben benieuwd !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *