Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Waarom surfen als in 2006?

By Jossi | 28 June, 2012 | 0 Comment

Ongeveer 2 weken geleden kwam ik het nieuwsbericht tegen dat de Australische online retailer Kogan.com meerkosten in rekening brengt  bij het gebruik van Internet Explorer 7 (IE 7).
Voornaamste argument hiervoor is de hoeveelheid tijd die het webteam van de website  bezig is met de website er normaal uit te laten zien in IE 7, net zoveel is als met browsers als Google Chrome, Safari en Firefox gezamenlijk.

Dit klinkt wellicht wat vreemd, maar ook wij ervaren in de praktijk dat Internet Explorer en dan met name 7 veel extra tijd kost. Ik vind het een ludieke actie van Kogan.com, erg klantvriendelijk is het natuurlijk niet. Wij bouwen onze websites voor de laatste drie versies van IE en ik wacht dan ook tot de heugelijke datum dat IE 10 officieel de lucht in gaat.

Updaten
Wat mij persoonlijk voornamelijk verbaast, is dat mensen zaken als IOS, apps en firewalls updaten. Hoe zit dit dan met een browser als IE 7? Deze versie is uitgebracht in 2006. De meeste recente versie, IE 9, stamt uit maart 2011 en geeft in vergelijking tot zijn jongere broertjes een stuk minder problemen. Zijn het juist de mensen zonder smartphone en firewalls die dan nog IE 7 gebruiken of is het Microsoft die zijn nieuwere versies niet voldoende naar voren schuift?
Ik blijf er bij dat in een digitale wereld, waar updates en verbeteringen zich in hoog tempo opvolgen, het vreemd is dat mensen vasthouden aan een systeem uit 2006.

Ontwikkelaars
Ontwikkelaars klagen al langere tijd over Internet Explorer. In ontwikkelprogramma’s en browsers als Firefox en Chrome werken hun codes perfect, totdat IE roet in het eten gooit.
Om deze reden bestaan websites als Ihateinternetexplorer.com. Hier delen ontwikkelaars hun frustratie, maar daarnaast helpen ze elkaar om bugs te bestrijden.

Waar ontwikkelaars op hopen bij het uitbrengen van IE 10 is waarschijnlijk het beste weer te geven zoals in onderstaande afbeelding.

Dit was echter ook voor de lancering van IE 9 de hoop.

Onze hoop
Onze hoop is natuurlijk dat mensen zoveel mogelijk gebruik (gaan) maken van de browsers Safari, Google Chrome en Firefox. Dit is niet alleen vanwege IE bugs, maar ook vanwege de gebruiksvriendelijkheid. De integratie van google is bijvoorbeeld in andere browsers dan IE vele malen beter.
Daarnaast is het vooral te hopen dat Microsoft bij het ontwikkelen van IE 10 niet uitgaat van de vorige versies van IE, maar juist van de versies van concurrenten. Beter goed gejat, dan slecht bedacht, zeg maar. Wanneer IE 10 uitkomt? Waarschijnlijk zeer binnenkort, inmiddels zijn er al verschillende testversies uitgebracht, maar het wordt nu toch hoog tijd dat Microsoft een browser op de markt brengt waar mensen WEL blij van worden.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *