Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

WE keep on growing

By admin | 30 January, 2012 | 0 Comment

In mijn vorige blog schreef ik dat iedereen kan ondernemen. Wil je een succesvol ondernemer worden is het van groot belang dat je jezelf continue blijft ontwikkelen. Met coaches en mentors praat over je onderneming. Er zijn zoveel mensen met kennis die je graag willen helpen, met je willen sparren en die het een uitdaging vinden om samen met jou de top te beklimmen. Wees je er zelf van bewust dat je niet de enige bent die tegen problemen aanloopt, dat je lotgenoten kunt vinden, maar ook mensen die ervaring hebben en je helpen de juiste weg te bewandelen.

Daarnaast is een goed netwerk van belang. Mensen die je kennen, waarderen en vertrouwen. Mensen die jou aanbevelen bij anderen, omdat ze geloven in jouw kunnen. Social media kunnen je enorm helpen met het opbouwen van een netwerk, maar ook bijeenkomsten, seminars en borrels zijn super waardevol. De combinatie offline – online maakt het geheel nog sterker.

Ook ik ben continue aan het netwerken. Ik vind het ontzettend leuk om mensen met elkaar te verbinden en nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast steek ik veel tijd in mijn eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van Socialmedium. Met diverse mensen spar ik over mezelf en mijn bedrijf. Mensen die mij een spiegel voorhouden, ervaringen delen en kennis in huis hebben die ik niet heb. Vooral de diversiteit van een netwerk vind ik belangrijk. Wanneer ik alleen maar online communicatie experts om me heen zou hebben, zou ik niet ver komen. Nee ik wil graag veel verschillende mensen om me heen hebben, van jong tot oud, van advocaat tot schilder. Mensen met allemaal andere inzichten, ervaringen, passies en overtuigingen.

 

 

Continue ben ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden om verbindingen te leggen. Via een tweet van Vrouwenpassie kwam ik op het nieuwe project WE keep on growing. Ik besloot me op te geven en al snel kreeg dat ik te horen dat ik was geselecteerd! Ik heb het geluk een van de 30 vrouwelijke ondernemers te zijn die 2 jaar lang wordt gecoacht door een mentor. WE staat voor Women entrepreneurs, een club van 30 ambitieuze ondernemers die 1-4 jaar een bedrijf hebben en graag willen groeien. Deze groep vrouwen wordt gecoacht door 15 ervaren ondernemers. Het project wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Doel is het stimuleren van het vrouwelijk ondernemerschap. Niet alleen Nederland doet hierin mee, maar ook andere landen binnen de Europese Unie. Alle kennis en ervaring wordt gedeeld met de landen onderling.

Ongeveer een maand geleden hadden we onze eerste bijeenkomst, een pitch training door niemand minder dan Machteld Kooij. De pitch zou de keuze van de mentor bepalen voor de mentee.  De week erop was het zover… Alles wat we uit de training van Machteld hadden geleerd moesten we in 1 minuut waar zien te maken. In 1 minuut vertellen over je bedrijf, ambities en drijfveren. Het leek onmogelijk. Maar wat waren die pitches geweldig. Vol ambitie, enthousiasme en drive ging iedereen de bune op. Ook ik… en het voelde echt fantastisch. Mirjam Bink koos mij uit tot mentee. Een geweldig mens, met veel ervaring en een sterk netwerk.

De sfeer was gedurende de gehele dag geweldig. Je kon de ambitie letterlijk voelen. Deelnemers en mentoren zochten met elkaar de verbinding. Vrouwen met allemaal een heel verschillend bedrijf (van IT tot tasjes, van luchtventilatie tot ondersteuning van mensen met kanker). Totaal verschillende specialismen, kwaliteiten en overtuigingen die op zo’n dag samenkomen, maar met elkaar een sterk netwerk vormen. Door social media verwatert het contact na zo’n dag niet, maar blijft de verbinding levend. Op Twitter communiceren we met elkaar via hastags #wekeepongrowing en #wkog, deelnemers schrijven blogs, er is een Facebook account en sinds kort bestaat er een LinkedIn groep.

We blijven elkaar offline ontmoeten. Morgen is een hele speciale dag dan gaan we met z’n allen naar Den Haag, waar het project officieel wordt geopend door Maxime Verhagen en Maxima!!! Een heel bijzondere dag. Maar ik moet eerlijk bekennen, ik kijk meer uit om alle deelnemers weer te zien, dan onze prinses…

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *