Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

WordPress als CMS voor je bedrijfswebsite

By admin | 19 March, 2010 | 3 Comment

Hoe het was
Om een website te maken en aan te passen moest je specifieke kennis hebben van verschillende coderings- en programmeertalen. Zelfs voor een eenvoudige website was behoorlijke kennis van HTML, PHP, CSS onontbeerlijk. In veel gevallen betaalden MKB’ers substantiële bedragen aan website ontwikkelaars om een website te bouwen. En in veel gevallen gebeurt dat nog steeds.

Hoe het is
Gelukkig is het internet in korte tijd een stuk gebruiksvriendelijker en flexibeler geworden. Tegenwoordig kunnen de meeste bedrijfswebsites prima draaien op een open source CMS (Content Management Systems). Met een CMS bouw, beheer en organiseer je jouw website. Een van de populairste CMS is WordPress. Hiermee kan je zelfs heel eenvoudig je eigen template (ontwerp van de website) uploaden en integreren. Het is eigenlijk ongelofelijk dat je voor dit alles helemaal geen technische kennis nodig hebt. Als je uit de voeten kan met Office, dan kan je dat ook met WordPress.

Wat is WordPress precies?
Aanvankelijk was WordPress een open source platform voor blogs. WordPress heeft echter een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, met vele extra mogelijkheden. Tegenwoordig wordt het meer en meer gebruikt om complete en hoogwaardige websites mee te maken. WordPress kan je zien als een interface waarmee je eenvoudig en efficiënt je website kan aanpassen en uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van tekst, pagina’s, afbeeldingen, filmpjes. Het mooie is dat je hiervoor totaal geen verstand hoeft te hebben van programmeren. WordPress wordt zeer aak geüpdate, hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat het veroudert.

Wat zijn plugins?
Plugins kan je zien als mini hulpprogramma’s, die iets kunnen wat WordPress niet uit zichzelf kan. WordPress heeft namelijk een uitstekende ingebouwde plugin structuur. Het geweldige is dat er voor bijna elk denkbare toepassing wel een gratis plugin beschikbaar is. De kans is daarom groot dat je alles vindt wat je nodig hebt voor je bedrijf. Je kunt heel eenvoudig opzoeken welke plugins je nodig hebt voor een toepassing. Eventueel huur je een programmeur in om het te finetunen met je bestaande website. Veel efficiënter dan met een standaard CMS, zowel qua tijd als geld. Het installeren van de plugin is meestal binnen een minuut gepiept.

Hieronder enkele voorbeelden van plugins:

  • Events Calender: hiermee kan je belangrijke gebeurtenissen op je website plaatsen.
  • WP Super Cache: zorgt dat je pagina‚Äôs sneller laden, erg vernuftige plugin
  • All in one SEO pack: optimaliseert automatisch je website voor zoekmachines
  • Akismet: beschermt je website tegen Spam-berichten
  • My Page Order: door middel van slepen, pas je heel eenvoudig de paginavolgorde aan.

Inmiddels zijn er duizenden plugins en elke dag komen er nieuwe bij.

WordPress en social media
In een standaard CMS kost het vaak de nodige moeite om je website te integreren met twitter, linkedin, facebook, Google maps etc. WordPress biedt honderden plug-ins waarmee je de koppeling in een paar minuten geregeld hebt.

Wat vind jij?
Ik ben erg benieuwd wat jij van dit onderwerp vindt. Het zou geweldig zijn als je dat hieronder laat weten.

3 Comments

19 March, 2010 Reply

Hallo Matthijs, fijn dat je zo enthousiast bent over Wordpress. Dat was ik ook. Echter, de praktijk is minder rooskleurig. Ik krijg steeds foutmeldingen bij het downloaden van plugins. Kan nu zelfs niet meer werken aan mijn blog omdat ik steeds een foutmelding krijg over een header. Enthousiasme begint dus behoorlijk te tanen. Zonder de nodige kennis kan ik niet verder. Moet ik toch weer deskundigen inhuren...

hartelijke groet, stephan

19 March, 2010 Reply

Hoi Stephan, dat is inderdaad ronduit vervelend, zo niet fnuikend. Als je het goed vindt, dan bel ik je maandag om te proberen om de problemen te verhelpen.

27 March, 2010 Reply

Goed verhaal! Helder en motiverend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *