Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Belangrijkste ingrediënt voor succes: teamwork

By admin | 16 March, 2011 | 2 Comment

Verslag van: Sandra Boon (stagiaire Socialmedium)

“Talent is belangrijk, maar teamwork is belangrijker”, dat schreven Dave en Wendy Ulrich (professor en psychologe). Dat klinkt natuurlijk heel logisch, want als je je krachten bundelt sta je altijd sterker. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Waarschijnlijk heeft iedereen wel ervaring met “vervelende” collega’s die de hele dag uit hun neus zitten te eten, die alleen maar nare opmerkingen maken, of misschien heb je een collega waar het gewoon niet zo goed mee klikt. Werken in een team kan dan behoorlijk lastig worden. En dat is zonde! Goede teamwork is namelijk een zeer belangrijk ingredi√´nt voor succes!

Een van onze projecten is hier een goed voorbeeld van: de Facebook actie/campagne voor Singlesstad. Singlesstad heeft Social Medium gevraagd een leuke en effectieve Facebook actie te bedenken. Facebook heeft helaas weinig mogelijkheden voor leuke acties, dus dat was een hele uitdaging.

Simone, Jossi en Sandra begonnen met een brainstorm sessie voor het concept. Alle idee√´n, woorden en associaties werden genoemd en opgeschreven. Hieruit kwam het idee om een tag-actie te houden met single stereotypes. Dit houdt in dat Facebook gebruikers een afbeelding met allerlei cartoons (in dit geval cartoons van single stereotypes) kunnen uploaden en hier hun vrienden op kunnen “aanwijzen”. Deze vrienden en al hun vrienden krijgen daar een melding van. Hiermee hopen we een soort sneeuwbal effect te cre√´ren. 

Daarna hebben Gio (designer) en Sandra (designer) samen de cartoons ontworpen. Gio is ontzettend goed in tekenen en heeft de “vormen” gemaakt. Sandra is juist weer beter in de “fine-tuning” en heeft het geheel vormgegeven. Gio heeft een talent dat Sandra niet heeft en Sandra heeft een talent die Gio niet heeft. Door deze twee talenten te bundelen hebben we een mooi eindresultaat behaald.

Vervolgens zijn er een Facebook pagina en banners ontworpen. Het geheel is geprogrammeerd door een vijfde personeelslid: Marjone. Marjone heeft namelijk een talent die Simone, Jossi, Sandra en Gio niet hebben.

In totaal hebben hier vijf verschillende personeelsleden aan gewerkt. Alle vijf personeelsleden hebben hun eigen, unieke talenten gebruikt om dit project succesvol te maken! 

————————————————————


 


TAGS

2 Comments

16 March, 2011 Reply

Deze blog raakt precies de kern waar het om draait bij het behalen van succes!
Teamwork inderdaad, maar wat jullie ook laten zien is de passie en beleving voor dat wat jullie doen. De drie componenten die essentiëel zijn bij het behalen van succes!

Jullie durven te denken in kansen en dat maakt dat jullie het verschil kunnen maken!

Groet,
Ronald Burgers
Eigenaar Y-opener

16 March, 2011 Reply

Ik heb bij jullie in de keuken mogen kijken en herken wat Sandra schrijft. Individuele talenten gezamenlijk benutten. Elkaar in de kracht zetten en elkaar creatief uitdagen. Gaan voor het resultaat. Hoe mooi zou BV Nederland zijn als dat overal van toepassing is. Gelukkig voor jullie is dat verre van werkelijkheid en weet je je alleen daarom al te onderscheiden. En ja, ik ga gelijk een link te leggen met Het Nieuwe Werken. Want eerder genoemde 'ingrediënten' en jullie werkwijze sluiten naadloos aan bij deze onomkeerbare maatschappelijke ontwikkeling.

Jullie snappen het van nature en gaan dus ver komen.

Succes!
Remco Doeve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *