Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Bloggen wordt nog socialer dankzij de nieuwe Facebook for WordPress plugin

By admin | 14 June, 2012 | 2 Comment

Facebook kwam afgelopen week met de Facebook for WordPress plugin, deze plugin maakt het mogelijk om je blog verder in je Timeline te integreren en maakt bloggen nog socialer. De plugin maakt het voor WordPress bloggers, gebruikers en beheerders mogelijk om content met een klik te plaatsen op WordPress, hun persoonlijke Facebook Timeline en alle Facebook fanpagina’s die zij beheren.

Voor 16,6% van het internetverkeer wordt de WordPress software gebruikt, dit is goed voor zo’n 600 miljoen unieke bezoekers per maand. Het grootste sociale netwerk van de wereld, Facebook, telt wereldwijd inmiddels ruim 900 miljoen leden. Voor beide partijen is deze integratiemogelijkheid dus van grote waarde en is het een stap dichter naar “being the web”, een ambitie uitgesproken door Facebook.

Functionaliteiten van de Facebook for WordPress plugin
De plugin vereist geen extra codeer werk en is geschikt voor mobiel. Extra opties die de plugin biedt zijn eenvoudig in en uit te schakelen onder instellingen. De extra mogelijkheden van de plugin zijn:

  • Integraal en sociaal publiceren
    Zodra de plugin geïnstalleerd is, kan de content op verschillende manieren zowel op het blog als op Facebook gepubliceerd worden. Ook is het mogelijk om vrienden te benoemen in het bericht zodat je content als een olievlek binnen je netwerk verspreid wordt.
  • Facebook knoppen
    ‘vind ik leuk’, ‘delen’ en ‘reageren’, deze bekende Facebook knoppen zijn (aanpasbaar) te integreren in WordPress.
  • Reacties
    Het is mogelijk om reacties te integreren en te plaatsen. Dit maakt het voor bezoekers mogelijk om te reageren op blogs, berichten en pagina’s. De reacties zijn SEO vriendelijk, wat betekent dat ze geïndexeerd worden, en worden ook geplaatst op Facebook.

WordPress widgets
De plugin ondersteunt ook diverse WordPress widgets die eenvoudig via het administrator dashboard geselecteerd en gesleept kunnen worden in de sidebar van de website. Mogelijkheden voor widgets zijn een Facebook aanbevelingen widget, een widget met de recente activiteiten op Facebook en de ‘vind ik leuk’, ‘delen’ en ‘reageren’ knoppen.

De plugin is hier te downloaden.

Bronnen: Facebook developers en Mashable

 

Gebruik je zelf WordPress maar weet je (nog) geen raad met Facebook? Wil jij optimaal zicht- en vindbaar zijn op internet en ook met je Facebook bijdragen aan SEO, maar weet je niet hoe? Reageer gerust op deze blog, stel je vraag of kom bij ons langs voor een kop koffie!

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief, boordevol inspiratie en tips over online samenwerken, slimme internettoepassingen en social media!

2 Comments

18 June, 2013 Reply

Hallo Michelle, ik heb wat vragen nav dit artikel. Dank hiervoor. Wanneer kies je voor de mogelijkheid dat men via Facebook kan reageren en wanneer via Wordpress zelf? Wat zijn de voors en tegens?

10 September, 2013 Reply

Geen reactie... lekker 'social'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *