Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Waarom je niet hoeft te schrikken van de nieuwe Facebook bedrijfspagina

By admin | 11 February, 2011 | 5 Comment

Toen Facebook de nieuwe wijzigingen kenbaar maakte, schrokken wij in eerste instantie. FBML (de Facebook taal voor het ontwerpen en creëren van een schitterende landingspagina) verdwijnt. En dit nu we net zulke mooie pagina hebben ontworpen als http://www.facebook.com/nominette Deze prachtige tabbladen zullen toch niet plotsklaps verdwijnen?

Gelukkig is het tegendeel waar. En hoeven wij niet bang te zijn voor de wijzigingen van Facebook. Nee wij zijn juist ontzettend gelukkig met de wijzigingen van Facebook. Zij hebben er weer ontzettend goed over nagedacht om de interactie op Facebook Pages te verbeteren en het zowel voor de beheerder als de gebruiker makkelijker, leuker en interactiever te maken.

De FBML verdwijnt weliswaar, maar voor de pagina’s die al in FBML zijn geschreven maakt Facebook een uitzondering. Deze pagina’s blijven bestaan.

Landingspagina’s blijven bestaan

Ook is het nog steeds mogelijk om een tabblad als landingspagina in te stellen. Voor bezoekers die voor het eerst op jouw pagina komen.

Voor het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe pagina’s komt Facebook met een nieuwe oplossing. Die naar ons idee nog veel beter is. Dit is het ontwikkelen van Facebooktabblad met behulp van iframes. Hierdoor is het mogelijk om prachtige pagina’s te ontwikkelen met HTML, CSS en Javascript. Voor meer informatie zie:
http://developers.facebook.com/blog/post/462

Facebook heeft gisteren nieuwe verbeteringen aangekondigd voor de Facebook fanpages.
De verbeteringen zullen 11 maart voor alle Facebookpages van kracht zijn, maar ook nu is het al mogelijk om je huidige Page om te zetten. Dit doe je door te klikken op deze link.
http://www.facebook.com/pages/status/

Het uiterlijk van je nieuwe Facebook Pagina

1. Je tabbladen staan nu links in plaats van bovenin

2. De knoppen Status Foto, Link en Video komen nu beter uit

3. De Foto’s kun je zelf instellen

4. Het is mogelijk om berichten van Iedereen te zien met de meest interessante eerst. Of als je op de naam van de Pagina klikt in dit geval Get Social dan zie je de berichten in Chronologische volgorde.

5. De beheerders van de pagina zijn duidelijk zichtbaar


Reageer op Facebook uit naam van je pagina

Voor de update was het niet mogelijk on iets als bedrijf leuk te vinden of als bedrijf op een bericht te reageren. Met de nieuwe update kan dit wel. Wat je doet is je klikt op account en dan vervolgens op Jouw pagina en dan op de pagina die je wilt en klik op Switch. Wanneer je nu binnen Facebook op andere pagina’s reageert doe je dit uit naam van je Facebookpagina en niet uit naam van jezelf.

Klik op account, klik op jouw pagina’s en vervolgens klik op switch op de pagina waar vanuit jij wilt reageren. (zie hieronder)

Krijg een email als iemand op jouw Facebook pagina reageert

Een grote verbetering is dat je een bericht krijgt als mensen op je pagina communiceren. Je kunt kiezen of je een bericht krijgt als mensen een berecht of commentaar leuk vinden of op jouw news feeds. Waardoor je daar snel weer op kunt reageren. Nu moet je nog iedere keer naar je Fanpage gaan om te kijken wat er op jouw pagina gebeurt.

Klik op Pagina Bewerken.
Klik op Je Instellingen

View all email settings for your pages kun je nog extra instellingen wijzigen. (zie hieronder)

Nog extra mogelijkheden voor het uiterlijk van je Facebookpage

Daarnaast kun je de beheerders van jouw pagina’s en de pagina’s die jij als bedrijfspagina leuk vindt Links tonen.

Je klikt weer op pagina bewerken. En vervolgens op Uitgelicht. (zie hieronder)

TAGS

5 Comments

02 March, 2011 Reply

Leuke handleiding, alleen ik snap er niets van.
Ik heb een facebook bedrijfspagina aangemaakt via je stappenplan in een eerdere post.

Wanneer ik nu ga naar http://www.facebook.com/pages/status/ staat er dat ik geen pagina's beheer. Terwijl ik via "Account" toch echt mijn bedrijfspagina kan zien.

Weet jij zo wat ik verkeerd gedaan kan hebben?

    admin

    11 March, 2011 Reply

    Is het al gelukt?

24 August, 2011 Reply

ik heb precies hetzelfde probleem als Bart.
Vol enthousiasme ging ik aan de gang en ook ik krijg te horen dat ik geen pagina's beheer. (in het echt beheer ik er twee...)
Als ik naar de pagina ga terwijl ik facebook gebruik als mijn bedrijf, dan krijg ik te horen dat ik nier via MIJN pagina moet inloggen, maar als mezelf. En als ik dat dan doe, dan vertelt facebook mij dat ik geen pagina's heb...

vreemd....

is hier wellicht al wat over bekend?

20 October, 2011 Reply

Ik heb een welkomstpagina gemaakt voor mijn bedrijf op mijn bedrijfspagina op Facebook. Deze wil ik nu als landingspagina instellen (via toestemmingen beheren en dan bij standaard tabblad mijn nieuwe pagina invullen), maar je blijft binnenkomen op het prikbord. Wat doe ik verkeerd?

13 April, 2013 Reply

Duidelijke uitleg. Daar kan ik wat mee. Nog wel een andere vraag. Eerst stond er altijd op je persoonlijk profiel vrienden worden. Dat staat er niet meer. Hoe kun je met het nieuwe uiterlijk tot een vriendschapverzoek doen. Dit geldt ook voor de zakelijke pagina daar staat ook geen like meer op. Hoe kun je dan toch liken? Ik heb nog geen nieuw uiterlijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *