Social Medium

De WordPress expert voor complexe websites

Wat is Social Media?

By admin | 19 December, 2009 | 1 Comment

Ik krijg vaak van ondernemers de vraag wat Social Media nu precies is. En voor mij is het dan niet heel eenvoudig om deze twee woorden in een enkele zin uit te leggen. Waar je ook zoekt, van Social media is geen eenduidige omschrijving te vinden. Social Media is veel, heel veel en groeit met de dag. Net zoals media niet alleen de krant of televisie is. Is Social Media niet alleen Twitter, LinkedIn of Hyves. Kortom de term is een koepelbegrip voor een online wereld, waar mensen delen, creëren, communiceren en waarderen. Het is een dynamische wereld die continu verandert. En waar de mogelijkheden onbeperkt zijn.

Onderstaande afbeelding schetst de toepassingen van Social Media met bijbehorende applicaties/ sites of platforms. Publiceren, delen, discussieren, netwerken, virtuele werelden, spellen, etc.

Wat is Social Media

Een hele waslijst, met slechts de populairste voorbeelden. In de volgende posts, zal ik verder ingaan op de toepassingen. Maar ook op waarom je Social Media niet meer kunt laten voor wat het is…

1 Comments

29 January, 2010 Reply

...en ik voelde me al een hele piet omdat ik de meest gangbare toepassingen alla Facebook, twitter, YouTube, Skype en LinkedIn kende. Er is dus nog heel wat te ontdekken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *